2024. április 24., szerda

Ajándék az ovisoknak

A gyermekhét alkalmából Mohácsi Zoltán, a kishegyesi helyi közösség tanácsának elnöke és Sipos Tibor, a helyi közösség titkára ellátogatott a Pán Péter Gyermekintézmény kishegyesi központi óvodájába.

Az óvodások vendégül látták a tanácselnököt és a helyi közösség titkárát (Lakatos János felvétele)

Az óvodások vendégül látták a tanácselnököt és a helyi közösség titkárát (Lakatos János felvétele)

A helyi közösség elöljárói labdákkal és karikákkal ajándékozták meg az óvodásokat, majd egy vidám testnevelésóra erejéig csatlakoztak hozzájuk. A látogatás kapcsán Mohácsi Zoltán arról beszélt a médiának, hogy a helyi közösség tanácsának kötelessége odafigyelni a legfiatalabb korosztályra.

– A helyi közösség tanácsa és munkacsoportja úgy gondolta, hogy fontos hozzátennünk a magunk részét a gyermekhét sikeréhez. Játékokkal készültünk, és az ovisok nagyon szívélyesen fogadtak bennünket. Úgy gondolom, hogy feladatunk odafigyelni rájuk, és találkozni velük más alkalmakkor is, nemcsak a gyermekhéten. Ez a jövő nemzedéke, amelyért nekünk érdemes dolgoznunk a jelenben – mondta el a tanácselnök.

Az alkalmi támogatások mellett a helyi közösség igyekszik több szegmensben és folyamatosan támogatni a gyermekeket. Az egyik legfontosabb program, hogy minden újszülött juttatásban részesül a helyi közösségtől – számolt be Mohácsi. A tanács erről már évekkel ezelőtt döntést hozott, s minden évben igyekeznek az igényekhez igazítani az adományozott összeget – tudtuk meg a tanácselnöktől.