2024. március 29., péntek

Az egyetemisták sikerét ünnepelték

Az Újvidéki Egyetem 1200 egyetemi hallgatót részesített elismerésben
A 2015/2016-os tanévben a nemzetközi színtéren egyéni vagy csapatmunkával kimagasló eredményt elért hallgatók a rektor társaságában

A 2015/2016-os tanévben a nemzetközi színtéren egyéni vagy csapatmunkával kimagasló eredményt elért hallgatók a rektor társaságában

– Igazán elégedettek lehetünk. Csak rá kell pillantanunk a jelenlévőkre és mindannyiunk számára egyértelművé válik az Újvidéki Egyetem sikere. Kiváló eredményekről beszélünk, és igazán szép számban vannak azok, akik ezeket a sikereket elérték. Mindez pedig arról tanúskodik, hogy jó úton haladunk – emelte ki dr. Dušan Nikolić, az Újvidéki Egyetem rektora.

Tegnap az Újvidéki Egyetem központi épületében tartott fogadáson elismerésben részesítették a 2014/2015-ös tanév legsikeresebb egyetemi hallgatóit, valamint azokat, akik a 2015/2016-os tanévben egyéni vagy csapatmunkával kimagasló eredményeket értek el Európa és a világ különböző nemzetközileg elismert versenyein. Közöttük vannak a Műszaki Tudományok Kara, a Jogtudományi-, a Technológiai-, a Mezőgazdasági-, a Sport- és Testnevelési Kar, valamint a Művészeti Akadémia hallgatói. Emellett elismerő okleveleket nyújtottak át azon alapítvány ösztöndíjasainak, amely a tehetséges fiatal egyetemistákat, művészeket és kutatókat támogatja.

Szilágyi Csaba

Szilágyi Csaba

Az Újvidéki Egyetem elismerését 1200 egyetemi hallgató érdemelte ki. A fogadáson jelen volt Szilágyi Csaba óbecsei úszó is, aki az idén a riói nyári olimpián indulhatott. A tegnapi eseményen nemcsak kiváló sportolóként, hanem a Technológiai Kar végzős hallgatójaként volt jelen, és a következőket mondta lapunknak:

– Általában a sporton belül elért helyezéseimért tüntetnek ki, így eléggé szokatlan érzés volt az, hogy most egyetemi körökben hangzott el a nevem. Sokszor említettem már, hogy nagyon büszke vagyok arra, hogy állami egyetemen tanulok. Külön öröm számomra az, hogy a fogadás után éppen az utolsó előtti vizsgámra sietek. Sajnálom, hogy nem tudom időre befejezni egyetemi tanulmányaimat, viszont januárban vár rám az utolsó vizsgám, majd az diploma munka védése következik. Az utóbbi időben már könnyebb volt összeegyeztetni az sportot a tanulmányaimmal, mivel mind a négy évet lehallgattam. Előtte azonban jóval nehezebb volt, mert három évig kint voltam Isztambulban, majd egy évet Kragujevacon töltöttem. Egyrészt a tanároknak köszönhetem, akik mindvégig kedvesek és rugalmasak voltak, másrészt pedig törekedtem arra, hogy belátható idő alatt fejezzem be az egyetemi tanulmányaimat – nyilatkozta Szilágyi Csaba.