2024. április 16., kedd
KÉZILABDA

A címvédő látogat Szegedre

A címvédő Kielce lesz a Mol-Pick Szeged vendége vasárnap a férfikézilabda-Bajnokok Ligája harmadik fordulójában, míg a tavalyi ezüstérmes Telekom Veszprém ugyancsak lengyel együttes, a Wisła Płock otthonában lép pályára.

A Kielce az előző idényben is csoportellenfele volt a Tisza-partiaknak, és akkor a nyitókörben, 2015. szeptember 20-án Szegeden 31:30-ra kikapott. Azóta Talant Dujsebajev – a korábbi magyar szövetségi kapitány – klubja megnyerte a BL-t (a döntőben a 46. percben a Veszprém még 28:19-re vezetett), majd a nyáron megszerezte a Szegedtől az irányító Dean Bombačot. A magyar együttes ugyanakkor két ex-kielcéssel, a kapus Marin Šegóval és a jobbátlövő Denis Buntićtyal erősített.

A Szeged eddig nagyszerűen teljesít a BL-ben, előbb döntetlent játszott a német Rhein-Neckar Löwennel, majd győzött Zágrábban.

A Veszprém tavaly a Płockkal szemben kezdte a döntőig tartó menetelését, de a 2015. szeptember 19-ei idegenbeli összecsapás – pocsék hajrával – 27:27-es döntetlennel zárult, és ez Carlos Ortega vezetőedző állásába került. Akkori segítője, Xavi Sabate azóta már vezetőedzőként dolgozik, mi több, a magyar férfiválogatott szövetségi kapitánya. A magyar bajnok a német Flensburg-Handewitt otthonában elért döntetlennel rajtolt, majd legyőzte a svájci Schaffhausent, míg a Płock egyelőre pont nélküli.