2024. április 19., péntek
TEKE

Továbbjutóhelyen a szerbiai csapatok

Mint ahogy arról már beszámoltunk, a topolyai Funk Arénában javában zajlik a 28. Európa-kupa, amelyen 11 férfi- és 10 női csapat méri össze az erejét. E mellett a kupa mellett természetesen a többit is most rendezik tekében, így a világkupát az olaszországi Bolzanóban tartják, ahol a Beograd soraiban remekel a bácsföldvári Bárány Csongor, aki a selejtezőkben 648 fát ütött, s ez ott az eddigi legjobb teljesítmény. A légióskodó szerbiaiak közül Ernyesi Róbert és Kovačić Igor 639, illetve 624 fával jeleskedett, a harmadik „szegedi”, Széll Tibor pedig 589 fát ütött. E kiírásban a Pionír szétesése miatt a bajnokságban második helyezett nagybecskereki Kristal szerepel, s 1694 fával (három játékos) a 4. helyen áll. Soraiban Dragana Dorožan ütötte a legtöbbet, 604 fát. A Kristal előtt a 3. helyen a rákoshegyi Vasutas áll.

Az Európa-kupában jól tartja magát a Szuperligában gyengélkedő Metalac. A Gornji Milanovac-i csapatban lábműtéte után 611 fával tért vissza Goran Čaluković, ami szolid eredménynek mondható, és csapata a 4. helyen áll. Vezet a magyarországi Zalaegerszeg, soraiban a válogatott Farkas Sándor gurított legtöbbet, 635 fát. A nőknél a nagybecskereki Banat szintén a 4. helyen tanyázik, soraiban Milica Perin volt a legeredményesebb 588 fával. Itt a szlovén Brest vezet 2746 fával, a Zalaegerszeg a 8. helyen áll.

Az NBC-kupában – amely a németországi Straubingban zajlik – az újvidéki Radnički a 4. helyen áll, főleg Goran Cimešának köszönhetően, aki remek 643 fát ütött. Ebben a kiírásban a macedón Heraklea az első, a Répcelaki SE a 11. helyen áll, itt Kakuk Levente remekelt 663 fával. A nőknél a cseh Slavia vezet, a Balatoni Vasas a 3., a Ferencváros pedig a 8. helyen áll, szerbiai csapat nem indult.

Mindhárom kupa október 8-án, azaz szombaton fejeződik be.