2024. április 25., csütörtök

Gyermekhét

Az idei Nem kellenek a gondok, játszani akarok! rendezvénysorozat október 10-éig tart

A gyermekhét rendezvényeit az önkormányzat finanszírozza. Tihomir Nikolić, a városi tanács szociális- és gyermekvédelmi ügyekkel megbízott tagja az ünnepélyes megnyitón elmondta, hogy a város évek óta támogatja a rendezvénysorozatot.

– A városi szociális- és gyermekvédelmi hivatal évek óta támogatja a gyermekhét rendezvényeit. Az idei gyermekhét szlogenje elnevezéséből is kiderül, hogy a játék került a középpontba. A játék a gyermekek fejlődésének a legfontosabb eleme, mivel a gyermekek a játékon keresztül tanulnak, fejlődnek és barátkoznak, így nőnek fel. Újvidéken rengeteg sportpálya áll a gyermekek rendelkezésére, a városi önkormányzat pedig a jövőben is folyósítja majd a szociális- és gyermekvédelmi feltételek javítására szánt támogatást – mondta Nikolić.

A rendezvénysorozat megnyitójára nagyon sokan voltak kíváncsiak, az újvidéki óvodások nagy többsége is jelen volt, és figyelemmel kísérte a Do-Re-Mi kórus fellépését. Olyan játékokat is bemutattak, amelyeket a gyerekek régen játszottak.

Az előző évekhez hasonlóan, az idén is gazdag programmal várják a gyermekeket Újvidéken, Futakon és Veterniken is. A gyermekhét ideje alatt a gyermekek, szüleik és nagyszüleik számos sportrendezvényen, művelődési műsoron, ismeretterjesztő előadáson, sportiskolában, könyvbörzén és műhelymunkán vehetnek részt.

A rendezvény egyik legfontosabb és leggyakoribb témája a kiskorúak közötti erőszak és annak megfékezése lesz. A rendezvénysorozat aktivitásai a családi összetartásra, a gyermekek személyiségének a tiszteletben tartására összpontosítanak, ennek köszönhetően a résztvevők megtanulhatják hogyan fejlesszék a kreativitást, hogyan tiszteljék a különbözőségeket, és mit jelent az igazi barátság.

A Gyermekhét címére kattintva az egész program elérhető.