2024. április 23., kedd
TENISZ

Troicki türelmes volt

Viktor Troicki hat évet várt arra, hogy másodszor is legyőzze a ciprusi Markosz Bagdatiszt. A szerbiai játékos ezzel bejutott a csengdui negyeddöntőbe, amelyben hasonló ellenfele lesz. A dél-afrikai Kevin Andersonnal ugyanis 1:2-re áll a mérlege, s Viktor az egyetlen sikert még 2011-ben Washingtonban könyvelte el. Anderson tegnap meccslabdát mentve verte az ausztrál Nick Kyrgiost.

Janko Tipsarević Sencsenben váratlanul nyert a francia Benoit Paire ellen, amivel visszajutott a 200 legjobb közé. A 32 évesek rangadóján a tunéziai Malek Zsaziri következik a negyeddöntőben.

Jelena Janković újabb maratoni hosszúságú csata részese volt, ezúttal azonban veszített, hisz a cseh Barbora Strýcová ezúttal jobb volt, s először mért vereséget a volt világelső szerbre.

Fucsovics Márton negyeddöntős a római challengeren, s jó kilátásai vannak az elődöntőre, hisz a 18 éves svéd Mikael Ymer következik. Las Vegasban Stollár Fanni és Jovana Jakšić is sikerrel vették az első akadályt, ugyanúgy Dejana Radanović a bolgár Szozopolban a másodikat, míg Brisbane-ben Gálfi Dalma váratlan vereséget szenvedett az ausztrál Lizette Cabrerától.  cs.

Szabadkára került az országos bajnoki cím

Országos bajnok a Spartacus Teniszklub 14 éven aluliakból álló fiúcsapata. A belgrádi döntő tornán a szabadkai fiúk az elődöntőben a Đukić Teniszklub csapatát győzték le, a döntőben pedig a belgrádi Crvena zvezda korosztályos csapatánál bizonyultak jobbnak. A Spartacus együttesében Szabó Rácz Olivér, Filip Mandović, Filip Stipić és Petar Bašić Palković kapott helyet, a csapatot Demeter László edző vezette.

Számítottunk erre a sikerre, hiszen már tavaly is esélyesek voltunk. Akkor is a C. zvezda ellen játszottuk a döntőt, az összecsapás döntetlennel ért véget, viszont a teniszszövetség szabályzata szerint aki az első táblán diadalmaskodott, annak a csapata nyerte meg a bajnoki címet. Így egy játszmán múlt az első helyünk. Idén azonban már sikerült megszerezni a bajnoki címet. A fiúktól jövőre is hasonló sikert várunk, mivel még csak 13 évesek, és csak Filip Stipić „öregszik ki” ebből a korosztályból. Ebből az eredményből is látszik, hogy kiváló szakmai munka folyik nálunk – mondta Irsai László, a Spartacus Teniszklub alelnöke.

Az idény eddigi részét értékelve Irsai elmondta, hogy Juhász Krisztián hat európai szintű verseny döntőjébe került be, amiből hármat meg is nyert. Ez hatalmas siker, hiszen a 15 éves játékos a 16 évesek világranglistáján jelenleg a 15. helyen áll.

Demeter László, az U14-es bajnokcsapat edzője elmondta, hogy reménykedtek a sikerben, mivel ez a csapat tavaly, a 12 évesek között megszerezte az országos bajnoki címet.

Igaz, hogy a 13 éves teniszezőkből álló csapatunk még fiatal ehhez, azaz a 14 éves korosztályhoz, de ennek ellenére a legjobbnak bizonyultunk. Az elődöntőben a Đukić Teniszklub együttesét 4:0-ra győztük le, de nem volt ez sima győzelem, minden mérkőzés nagyon szoros volt. A döntőben a C. zvezda ellen 0:2-es hátrányból fordítottunk 4:2-re. Az utolsó pontig nem voltunk biztosak abban, hogy a párharcból mi kerülünk ki győztesen, és legyőzzük a nagy esélyes belgrádi csapatot. Reméljük, csapatunk jövőre is ilyen sikeres lesz – mondta Demeter.  

CSENGDU. – A férfitorna 2. fordulójában: Troicki–Bagdatisz 6:3, 4:6, 6:2, Anderson–Kyrgios 3:6, 7:6, 6:2, F. López–Monaco 6:3, 7:5, Schwartzman–Lorenzi 6:0, 6:4.

SENCSEN. – A férfitorna 2. fordulójában: Tipsarević–Paire 6:0, 6:7, 7:5, Gasquet–Whittington 6:1, 6:0, Bellucci–Fabbiano 7:6, 7:6.

VUHAN. – A női torna nyolcaddöntőjében: A. Radwańska–Wozniacki 6:4, 6:2, Kvitová–Kerber 6:7, 7:5, 6:4, Strýcová–Janković 1:6, 6:4, 7:5, Cibulková–Ka. Plíšková 6:2, 6:2, negyeddöntő: Halep–Keys 6:4, 6:2.

TASKENT. – A női torna 2. fordulójában: Vögele–Schiavone 6:2, 3:2 – feladás, negyeddöntő: Kozlova–Vögele 6:3, 6:3, Hibino–Curenko 7:6 – feladás, Kr. Plíšková–Hromacseva 6:3, 6:4, Allertova–Flipkens 7:5, 6:4.

RÓMA. – A challenger 2. fordulójában: Fucsovics–Mager 6:0, 6:3.

LAS VEGAS. – A női ITF-torna 1. fordulójában: Stollár–Szolovljeva 3:6, 6:4, 6:3, Jakšić–Cepede 7:5, 7:5.

BRISBANE. – A női ITF-torna 2. fordulójában: Cabrera–Gálfi 7:6, 7:5.