2024. április 19., péntek
TENISZ

A legkevésbé fájdalmas

Ha egy ujjat le kell vágni, legyen az, amelyik a legkevésbé fáj, állítja a mondás, s ennek megfelelően járt el Novak Đoković is. Ha már sérült, a legkisebb tornát kell lemondani, s kedvezett neki a versenynaptár, hisz hétfőn nem az 1000-es mestertornák egyike, hanem a pekingi 500-as rangú kezdődik. A világelső, ha a könyöke engedi, így csak október 10-én Sanghajban tér vissza a versenyzéshez.

Đoković ezzel 500 pontot veszít, s ugyanennyit szerezhet Andy Murray, aki Pekingben az első kiemelt lesz. Ugyanakkor a szerb e heti visszalépése egyre inkább jelzi, hogy esedékes a névcsere a ranglista élén. Ha Murray az év végéig mindent megnyer, Đokovićnak valamivel kevesebb mint 2000 pont kell, hogy megőrizze az első helyet, viszont 2017 elején, amikor első öt tornáján négy serleget véd (Doha, Australian Open, Indian Wells, Miami), az átlagon felüli eredmény sem lesz talán elég, hogy maga mögött tartsa a britet, akinek a szerb sérüléssorozata egyedülálló alkalmat nyújt a világelsőség megszerzésére. Ha nem előbb, hát a tavaszi amerikai kemény pályás tornák, Indian Wells és Miami után.

Đoković jelenleg Belgrádban tartózkodik, s a mai nap folyamán egy sajtónyilvános edzést tart, amely után már bizonyára többet lehet tudni a sérüléséről és az egészségi állapotáról.