2024. április 24., szerda
TENISZ

Györe vezetett, de kikapott

Györe László 3:6, 0:1 után nyolc játékot nyert zsinórban, azaz a római challenger 1. fordulójának meccsén a döntő játszmában 2:0-ra vezetett a szlovák Andrej Martin ellen. A zentai játékos sajnos nem tudta megőrizni az előnyt, a mérkőzés hajrájában az adogatás sem szolgálta, így újabb alkalmat szalasztott, hogy a ranglistán felkerüljön a 170. pozíció fölé.

Jelena Janković idei legnagyobb győzelmét aratta a vuhani 2. fordulóban. A szerb veterán a ranglistán 3. spanyol Garbiñe Muguruzát két játszmában múlta felül, amivel a ranglistán megelőzte Ana Ivanovićot. Jelena a nyolcaddöntőben a cseh Barbora Strýcovával játszik, akit eddigi egyetlen találkozójukon – öt évvel ezelőtt Tokióban – legyőzött.

A római challenger rajtján sikeres volt a magyar Fucsovics Márton, akinek nem akadt különösebb gondja a francia Mathias Bourgue ellen. A negyeddöntőért Fucsovics az olasz Gianluca Magerrel játszik, ami első meccsük lesz.

A kínai Sencsenben a 33. évében járó veterán Janko Tipsarević két játszmában nyert a kínai Zsi Zsang ellen. Janko következő ellenfele a francia Benoît Paire, aki első meccsükön esélyesnek számít.

Bravúrosan rajtolt a kínai Csengduban Dušan Lajović, aki az elveszített első játszmát követően jó játékkal búcsúztatta az esélyesebbnek vélt argentin Federico Delbonist. Lajović a 2. fordulóban a bolgár Grigor Dimitrovval mérkőzik, s ha új meglepetést jegyez, visszajut a legjobb 70 közé. Ugyanott Viktor Troicki 6:3, 3:2-es vezetésnél adogatott a norvég Casper Ruud ellen, amikor eső miatt megszakították a találkozót, a folytatás pedig ma következik.

Az erős mezőnyt felvonultató vuhani női torna a várt eredményekkel folyik, a legnehezebb sorsolása pedig a volt világelső és a múlt héten Tokióban tornát nyert dán Caroline Wozniackinak van, aki a Stosur és Siniaková feletti győzelmekkel nyolcaddöntős, következő ellenfele pedig a tokiói elődöntőben legyőzött Agnieszka Radwańska lesz.