2024. április 25., csütörtök

A biztonság, a rend és az önrendelkezés melletti népszavazás

A jövő vasárnapi népszavazáson sok minden eldől. Eldől, hogy létrejön-e nemzeti egység, és a szavazók magas részvétel mellett mondanak nemet az Európai Unió szervezetei és néhány tagállam által szorgalmazott kötelező betelepítésre.

Eldől, hogy a magyar kormány megkapja-e az erős felhatalmazást arra, hogy eredményesen szálljon szembe Brüsszellel a kvótakérdésben, hogy Magyarország elkerülje több tízezer idegen nyelvű és kultúrájú bevándorló kényszerű betelepítését. Eldől, hogy a referendum megakadályozhatja-e az illegális bevándorlást, vagy valamilyen formában hozzájárulhat-e Brüsszel bevándorláspolitikájának a módosításához, az ellenőrizetlen migráció megszűnéséhez. Eldől, hogy a nyugat-európai országokban kialakult káoszból, amit a túl sok, zömében muszlim hitű bevándorló beözönlése és rendbontásai, illetve az iszlám radikálisok által elkövetett terrorcselekmények okoztak, jut-e az egész kontinensnek. Hiszen Brüsszel a szolidaritás örve alatt a kötelező betelepítéssel szétszórná a kontinens egészére a nyugati országokban kialakult zűrzavart, s ezzel globális európai káoszt okozna. Az Európai Bizottság kvótatervei ugyanis napirenden vannak, illetve az Európai Parlament szeptember 30-án megkezdi a kvótacsomag jogszabályi vitáját is.
Az biztos, hogy az október 2-ai népszavazáson sok minden eldől majd, ami évekre vagy évtizedekre előnyösen vagy hátrányosan befolyásolhatja az anyaországi és a határon túli magyarság sorsát, de a velünk együtt élő népek mindennapjait is. Ezért sem mindegy, hogy milyen lesz a részvételi arány, és milyen eredmény születik a referendumon. Hiszen ez a népszavazás nemcsak a kötelező betelepítés elutasításáról szól, hanem éppen arról, amit szeretnénk továbbra is a mindennapi életünk részének tudni. Ez pedig nem mást jelent számunkra mint a békét, biztonságot családjainknak a szülőföldön és Európában, valamint nemzeti és keresztény értékeink, identitásunk és kultúránk szabad megélését és megőrzését. Ehhez azonban meg kell szüntetni az illegális migrációt, ami közvetlenül és közvetetten is veszélyezteti a világunkat. Gondoljunk csak a letarolt észak-bácskai gyümölcsösökre és ültetvényekre, a helybeliek félelmeire és fenyegetettségére, az élhetetlen kisvárosokra vagy a nyugati országokban dolgozó honfitársainkra, akik naponta szembesülnek a terrorveszéllyel és a közbiztonság romlásával. A kvótareferendum ezért is közös ügy, amelynek sikeréért tennünk kell, hogy eredményes legyen. Az illegális migráció bennünket, vajdasági magyarokat legalább annyira érint a kerítésnek ezen az oldalán feltorlódó migránsok sokaságával, mint az anyaországi lakosokat, akiket mostanság leginkább a kötelező betelepítés veszélye fenyeget.
A kvótanépszavazás számomra a rend, a biztonság és az önrendelkezés melletti voksolást jelenti, de egyben az illegális migráció, a kötelező kvóták és a brüsszeli diktátumok elutasítását is. Az október 2-ai referendum talán tényleg az utolsó esély, hogy megállítsuk a bevándorlást. Remélem, hogy sikeres és eredményes lesz. De leginkább abban bízok, hogy a sikeres referendum példája elindít egy olyan folyamatot Európa-szerte, amely mielőbb megálljt parancsol és véget vet az ellenőrizetlen migrációnak, az esztelen bevándorláspolitikának és az őslakosság kiszolgáltatottságának. Én ennek érdekében, ami tőlem tellett, megtettem, levélben nemmel szavaztam, és mindenkit ugyanerre biztatnék.