2024. április 25., csütörtök
KVÓTAREFERENDUM 2016

Szakmai előadások és fórumok a migrációról

A VMSZ rendezvényeinek helyszínei és időpontjai

A Vajdasági Magyar Szövetség a jövő hét folyamán is lakossági fórumokat és szakmai előadásokat szervez a kvótareferendum kapcsán.

Hétfőn, szeptember 26-án 18 órakor Csantavéren a színházteremben (Szenttamási út 13.) kerül megrendezésre az első fórum, amelyen Kormányos László, Pék Zoltán, Nyilas Mihály, Bús Ottó, Horvát Tímea, Földi Márta, Búrány Ferenc vesz részt. Horgoson 18 órakor kezdődik a lakossági fórum a tűzoltóotthonban (Bartók Béla 12.), amelyen Fejsztámer Róbert, Újhelyi Nándor, Pásztor Bálint, Nyilas Leonov Anita és Fehér László szól az egybegyűltekhez. Muzslyán a Muzslyai Petőfi Sándor MME (Magyar kommün 36.) termében 19 órakor mond beszédet Kovács Elvira, Dobai János, Sztojkó József és Puskás János.

Kedden, szeptember 27-én 18 órakor Újvidéken a Petőfi MMK-ban (József Attila 16.) Ft. Paskó Csaba tart szakmai előadást Kereszténység és az iszlám címmel. Az egybegyűltekhez szól még Erdély Lenke, Pásztor Bálint, Fehér László és Pelt Ilona.

Szintén kedden, 17 órakor Torontálvásárhelyen, a József Attila ME termében (Tito marsall 18.) szerveznek lakossági fórumot, amelyen Kovács Elvira és Horti László szól az egybegyűltekhez. Székelykevén, a Helyi Közösség termében (Testvériség-egység 51.) 20 órakor kezdődik a lakossági forum, amelyen Kovács Elvira, Kern Imre és Pirkov Ilija vesz részt.

Szerdán, szeptember 28-án 18 órakor Szabadkán (Zorka), a Helyi Közösség épületében (Sutjeska 82.) megtartandó lakossági fórumon Fremond Árpád, Bunford Tivadar, Pelt Ilona, Horvát Tímea, Magosi Zsuzsanna és Kudlik Zoltán beszél majd. Oromon a kultúrotthon nagytermében (Nagy utca 203.) 18 órai kezdettel Baráth Gábor A változó világ – migrációs válság c. szakmai előadását hallgathatják meg az érdeklődők. Az eseményen jelen lesz még Fejsztámer Róbert, Nyilas Leonov Anita és Bús Ottó. Erzsébetlakon 19 órakor kezdődik a lakossági fórum a kultúrotthonban (Ive Lola Ribara 15.) Ceglédi Rudolf, Sztojkó József és Puskás János részvételével. Tornyoson a nyugdíjas teremben (Szent István 3.) 18 órakor dr. Mészáros Zoltán: Miért alakult így az európai migrációs helyzet? c. szakmi előadását hallgathatják meg az érdeklődők. Az eseményen jelen lesz még Újhelyi Nándor, Pék Zoltán, Fehér László, Juhász Bálint, Lőrinc Csongor és Perpauer Attila.

Csütörtökön, szeptember 29-én, 18 órakor Bezdánban a Helyi Közösségben (Fasizmus Áldozatainak tere 1.) lakossági fórumot tart Ceglédi Rudolf és Pelt Ilona. Bajsán a Faluházban (Zakó utca 6.) 18 órakor lakossági fórumot tart Valka Károly, Domány Dudás Diana és Kislinder Gábor. Péterrévén, a Helyi Közösség nagytermében (Felszabadulás tér 2.) 18 órakor szakmai előadást tart Baráth Gábor A változó világ – migrációs válság címmel. Az előadáson jelen lesz Pásztor Bálint, Fehér László, dr. Molnár Viktor és Kinka Erzsébet. Bácskossuthfalván a Juhász bálteremben (Posta utca 1.) 18 órakor kezdődik a lakossági fórum, amelyen Fremond Árpád és Dudás Károly szól az egybegyűltekhez. Törökkanizsán, a Könyvtár dísztermében (Cara Dušana 8.) 18 órakor tarja szakmai előadását Ft. Paskó Csaba Kereszténység és az iszlám címmel. Az eseményen részt vesz még Újhelyi Nándor és Kormányos László.