2024. április 25., csütörtök

Új ultrahangos készüléket kapott a limáni egészségház

Az Újvidék Egészségház limáni nőgyógyászati osztályán felszerelt berendezés beszerzésére az önkormányzat a városi kasszából 6 millió dinárt különített el.

Prof. Dr. Horváth Zoltán, a városi tanács egészségügyi ügyekkel megbízott képviselője látogatást tett a limáni egészségházban, és hangsúlyozta, hogy a Samsung Medison márkájú új ultrahangos készülék sokkal színvonalasabb ellenőrzéseket biztosít mint a többi, hasonló rendeltetésű gép.

– Kiváló minőségű ultrahangos készüléket szereztünk be a limáni egészségház számára, amelynek köszönhetően színvonalasabb vizsgálatokat végezhetünk a nőgyógyászaton. Az új készülék segítségével sokkal jobb megelőzési jellegű ellenőrzéseket folytathatunk, valamint a terhesség folyamatát is szakszerűbben követhetjük. Az önkormányzat és az Újvidék Egészségház büszke arra, hogy egy ilyen modern készülékkel rendelkezünk, és arra, hogy rövid időn beül még egy újítással is büszkélkedhetünk majd: folyamatban van egy 4D szonda beszerzése. Annak érdekében, hogy minél jobb minőségű szolgáltatásokat nyújtsunk pácienseink számára, egyeztetéseket folytattunk az egészségház vezetőségével, és megállapodtunk abban, hogy a következő időszakban egy új ultrahangos készüléket biztosítunk a gyermekkardiológiai osztály számára, valamint egy ultrahangos készüléket a hasi és érrendszeri vizsgálatokra is. Az újvidéki egészségügyi hivatal mindent megtesz annak érdekében, hogy a vizsgálatokat jobb és újabb készülékekkel végezhessék, az önkormányzat legújabb befektetése az újtelepi egészségház felújítása. Ezenkívül, egyeztetések folynak egy karlócai sürgősségi osztály megnyitásáról is – mondta Horváth, majd hozzátette: azt az ultrahangos készüléket, amelyet eddig a limáni egészségházban használtak, és amely még mindig jó minőségű felvételeket készít, átadják a futaki egészségháznak.

Dr. Veselin Bojat, az Újvidék Egészségház igazgatója megköszönte a városi egészségügyi hivatal támogatását.

– Az új ultrahangos készülék Újvidéken a legmodernebb, használatban lévő készülékek csoportjába tartozik. Az új gép segítségével hetente 150 vizsgálatot végezhetnek, ami azt jelenti, hogy havonta több mint 600 nőgyógyászati vizsgálatot végezhetnek el a legmodernebb műszaki feltételek mellett. Az új készülék egyik nagy előnye, hogy az összes, eddig elvégzett vizsgálatot is képes leolvasni és összehasonlítani, ami nagy segítséget jelent, amikor a terhesség teljes folyamatát vizsgáljuk. Ennek köszönhetően bizonyos esetekben sokkal előbb reagálhatunk, mint korábban – mondta dr. Bojat.