2024. március 29., péntek

Orosz küldöttség a kamarában

Orosz küldöttség érkezett a Regionális Gazdasági Kamarába, hogy a helyi vállalkozókkal tárgyaljon. A cseljabinszki kerület képviselői az elmúlt egy év alatt második alkalommal járnak Szerbiában. Ninoslava Vujinović, a Szerbiai Gazdasági Kamara tanácsadója a tegnapi szabadkai látogatás alkalmával elmondta, az orosz delegáció kéthetes látogatásra érkezett az országba, október elején Moszkva Napjai elnevezéssel többnapos rendezvényt tartanak Belgrádban, amelynek keretében, a kulturális programok mellett üzleti fórumot is tartanak.

Vorobjov Andrej Petrovics, a cseljabinszki kerület nemzetközi és regionális együttműködéssel megbízott tagja azt mondta, sikeres tárgyalásokon vannak túl az újvidéki vállalkozókkal, a rumai hűtőházzal együttműködési megállapodást írtak alá.

– A tavalyi tárgyalásaink során az egészségügyi kellékek, a gépészet és az állatorvosi kellékek területén sikerült együttműködést kötnünk. A találkozóink lényege, hogy az elmúlt 25 évben meggyengült kapcsolatokat újra megerősítsük – mondta Vorobjov Andrej Petrovics.