2024. április 19., péntek

Kisorsoltak tíz kerékpárt

Véget ért a mobilitás hete Magyarkanizsán

Magyarkanizsán tegnap került sor a mobilitási hét zárórendezvényére a városi labdarúgópályán, ahol tíz új kerékpár talált gazdára. Azok a diákok és felnőttek, akik a programsorozat mind az öt napján részt vettek az aktivitásokban, joggal pályázhattak a vadonatúj Capriolo biciklikre, amelyeket sorsolás útján osztottak szét.

Fotó: Puskás Károly

Fotó: Puskás Károly

A helyi önkormányzat, a Tisacoop, a Capriolo, a gyógyfürdő és a Supić Company támogatásával még számos apróbb ajándékot is kiosztottak, meghozva így a kedvet, hogy jövőre még többen kapcsolódjanak be a megmozdulásba. A központi rendezvényen a rendőrség képviselői tartottak rövid interaktív, kérdezz-felelek jellegű tájékoztatást a gyerekeknek, míg a Vöröskereszt aktivistái rögtönzött bemutatót tartottak, amelyből fény derült arra, mit kell tenni, ha valakit biciklis baleset ér.

Fejsztámer Róbert polgármester örömét fejezte ki, hogy sokan részt vettek az akcióban, megköszönte az intézményvezetők, pedagógusok, civil szervezetek meg természetesen a diákok aktivitását, és biztatta őket, hogy lehetőleg ne csak egy hétig legyen fontos számukra a mozgás.

Teslić Zoran, az önkormányzat sporttal és ifjúsággal megbízott tanácstagja azt emelte ki, hogy az önkormányzatnak nagyon fontos, hogy az efféle megmozdulásokban támogatást nyújtson, igyekeztek úgy összeállítani a programot, hogy ne szorítsák szűkös keretek közé a pedagógusokat.

A 2002 óta zajló rendezvénynek idén Magyarkanizsa községben több mint ezer résztvevője volt.