2024. április 19., péntek

Mirović: Aktívan támogatjuk a vajdasági gazdaság fejlődését

A tartományi kormány aktívan támogatja a vajdasági gazdaság fejlődését – nyilatkozta Igor Mirović tartományi kormányfő tegnap Ópázován, ahol megnyitotta a helyi gazdasági kiállítást, amnely sorrendben már a tizedik ilyen rendezvény volt a szerb fővároshoz közel eső szerémségi településen.

„Ma ezen a kiállításon szemtanúi lehettünk Szerémség – és Szerbia más részei – erős gazdasági potenciáljának. Láthattuk, hogy meghozták az eredményeket azok az intézkedések, amelyeket elsősorban nemzeti szinten kezdeményeztünk. A munkavállalók számának a növekedésében is megmutatkoznak többek között ezek az eredmények“ – mondta Mirović emlékeztetve, hogy Ópázován még négy évtizeddel ezelőtt kezdtek el működni az első családi vállalkozások, ma már több mint 1000 magánvállalat és több mint 3000 mikrovállalkozás tevékenykedik a településen.

„A tartományi kormány is igyekszik aktív szerepet vállalni intézkedéseivel ebben a gazdaságpolitikában, mindenekelőtt olyan kezdeményezésekkel, amelyek javítják az üzleti légkört: fejleszteni fogjuk az ipari övezeteket, forrásokat szavatolunk az olyan perspektivikus, lendületben lévő gazdasági ágazatok versenyképességének a növelésére, mint amilyenek az idegenforgalom, a kisipar, a mezőgazdaság, az agrárbiznisz, a kis- és közepes földművesgazdaságok“ – hangsúlyozta Igor Mirović.