2024. március 28., csütörtök

Kié lesz az Újvidéki Kikötő?

Az Újvidéki Kikötő vállalat magánosítási folyamatának az első szakasza öt és fél hónappal ezelőtt befejeződött, és még mindig nem ismert, volt-e érdeklődő az utolsó, szerbiai állami tulajdonban lévő kikötő megvásárlására.

Az Újvidéki Kikötő magánosítása már majdnem fél éve tart, egyelőre azonban nem informálták a nyilvánosságot a privatizáció folyamatáról (Ótos András felvétele)

Az Újvidéki Kikötő magánosítása már majdnem fél éve tart, egyelőre azonban nem informálták a nyilvánosságot a privatizáció folyamatáról (Ótos András felvétele)

Egyes hírek szerint az Újvidéki Kikötőt már eladták egy németországi vállalatnak, de az állami szervek nem erősítették meg ezt a hírt. Egyelőre még az sem ismeretes, hogy melyik fázisában tart az Újvidéki Kikötő magánosítása. A minisztériumban hallgatnak, azt mondják, azért nem szolgálhatnak több információval, mert elővigyázatosak.

– Az ajánlatok beérkezésének jelenlegi fázisában a minisztérium azért nem közöl adatokat az érdeklődőkről, mert ez veszélyeztetné a privatizációs folyamatot. Abban a pillanatban, amikor megteremtődnek a feltételek a kikötő eladására, a minisztérium nyilvánosságra hozza az érdeklődők névsorát – áll a Gazdasági Minisztérium közleményében.

A Gazdasági Minisztérium szerint a privatizációhoz szükséges feltételek biztosítása főleg a kikötő vezetőségén múlik, rendezniük kell a szükséges dokumentumokat, el kell készíteni a leltárt a tulajdonról, és egy elfogadható árat kell kitűzni, amelyért elkelhetne az Újvidéki Kikötő.

Dimitrije Boarov gazdasági kérdésekkel foglalkozó újságíró az N1 televíziónak elmondta, hogy az Újvidéki Kikötő magánosításával kapcsolatos információhiányból arra lehet következtetni, hogy valahol megakadhatott a privatizáció.

– Az Újvidéki Kikötő vezetősége, amely a helyi politikai elit képviselőiből áll, nem érdekelt a vállalat privatizációjában, hiszen minek adnának valamit el, ahol ők lehetnek a gazdák – állítja Boarov.

Habár a privatizáció formálisan még nem lépett abba a fázisába, amikor ismert lehetne az új gazda, nem hivatalos értesülések szerint két küldöttség is járt Újvidéken, akik érdekeltek a kikötő megvásárlásában. Az egyik érdekelt állítólag a németországi Renus vállalat, a másik pedig a P&O Ports dubai állami vállalat.