2024. április 19., péntek

Jótékonysági sport- és családi nap

A szabadkai Soroptimist Klub szombaton jótékonysági sport- és családi napot szervezett a Palics melletti Đorđević-tanyán. Mint Bíró Lívia, a civil szervezet elnöke elmondta: a rendezvény bevétele a szabadkai Žarko Zrenjanin gyógypedagógiai általános- és középiskola támogatását szolgálja. A most és a tavaszi hasonló megmozduláson befolyt összegből megépül az a rámpa, amelynek köszönhetően az iskola mozgássérült tanulói meg tudják az iskolai ebédlőt közelíteni, és a mosdók akadálymentesítése is megtörténik. A Soroptimist Klub tagjai, a Sopronból, Szegedről, Vajdaság több településéről érkezett vendégei, valamint a Žarko Zrenjanin iskola diákjainak egy csoportja röplabdában, asztaliteniszben, kötélhúzásban mérték össze ügyességüket. A tanulóknak nagy élmény volt, hogy igazi teniszpályán játszhattak.

– Nekem az tetszett a legjobban, amikor a versenyek előtt úgy melegítettünk be, hogy egy óriási ejtőernyőt közösen a fejünk fölé emeltünk. Ez egy jó nap volt – összegezte a Žarko Zrenjanin iskola egyik diákja.

A sport- és családi nap közös ebéddel zárult.

A Soroptimist Klub a zombori biztonságos háznak, a szabadkai kórháznak, a szabadkai zeneiskola diákjainak és másoknak juttatott támogatást, nyújtott segítséget az utóbbi időszakban.