2024. április 16., kedd

Mobilitás hete Magyarkanizsán

Szeptember 17-étől 22-éig Magyarkanizsa is bekapcsolódik abba a rendezvénysorozatba, amelynek célja felhívni a figyelmet a környezettudatos életmód és az autómentes közlekedés előnyeire.

A magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola ötödikesei is rajtra készen álltak (Jenei Klementina felvétele)

A magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola ötödikesei is rajtra készen álltak (Jenei Klementina felvétele)

A község óvodásai és általános iskolásai: Magyarkanizsa, Martonos, Adorján, Horgos, Kispiac, Oromhegyes, Orom, Tóthfalu tanulói és pedagógusai szombaton fél 11-kor pattantak kerékpárra, hogy bejárják településeik utcáit. A mindenhol párhuzamosan zajló program koordinátorai az általános iskolák. A község sporttal és ifjúsággal megbízott tanácstagja, Teslić Zoran elmondta:

– A tanárok összefogták az osztályokat, például a horgosi iskola teljes létszámmal kivonult, és együtt sétáltak a faluban. Nem elég, hogy az iskolaudvarra kimegyünk és tornázunk, hanem a lényeg, hogy A pontból B-be el kell jutni. Ha öt-tíz percig vonulnak az emberek, az már eredmény, hiszen a mobilitás azt jelenti, hogy menjünk, és próbáljuk ki azokat az alternatív közlekedési módokat, amik autó vagy más környezetszennyező eszközök nélkül is megvalósíthatóak. Tegnap este a Természetjáró Egyesület mintegy harminc tagja is bekapcsolódott a rendezvénybe, mégpedig úgy, hogy éjjel kikarikáztak Magyarkanizsáról Oromhegyesre, ahol a Musztáng Lovasklub tagjai várták őket.

A rendezvénysorozat központi és egyben záróeseménye szeptember 22-én lesz a magyarkanizsai városi labdarúgópályán. Ekkor az önkormányzat jóvoltából 10 Capriolo márkájú kerékpár kerül kisorsolásra azok között a gyerekek és felnőttek között, akik az egyhetes programsorozat folyamán mindennap részt vettek a helyi iskolák által szervezett programokon.