2024. április 19., péntek

Közlekedési dugók lesznek Újvidéken

A hétvégén komoly közlekedési dugók okoznak majd fennakadást Újvidék gépjárműforgalmában, az újvidéki Távfűtő Művek megbízásából ugyanis több ponton melegvízvezeték-rekonstrukciós munkálatok folynak.

Fotó: Dávid Csilla

Fotó: Dávid Csilla

A Zsidó utca és a Mihajlo Pupin sugárút kereszteződésénél (alsó felvételünkön) már huzamosabb ideje nehézkesen bonyolódik le a gyalogosforgalom, és a jobb szélső, fordulósáv is csak részben használható. Az útkereszteződést azonban holnap teljesen lezárják, szeptember 23-áig teljes forgalomkorlátozás lesz érvényben a Felszabadulás sugárút irányából, az erre közlekedő városi buszok kerülőutakon szállítják majd az utasokat. A tömegközlekedésben a 2-es, 4-es, 5-ös, 6-os, 10-es, 14-es, 15-ös, 17-es, 18А és 18B járatok érintettek, a 2-es busz végállomását ideiglenesen áthelyezik a Zsinagóga elé, itt fog megfordulni, a 17-es továbbra is a Šafárik utcából indul. A többi buszjárat az I. Péter király sugárutat és a Makszim Gorkij utcát használja majd alternatív útvonalként.

Fotó: Dávid Csilla

Fotó: Dávid Csilla

Emlékeztetünk arra, hogy a posta központi épülete előtt továbbra is teljes forgalomkorlátozás van érvényben, a Vasút utcába nem lehet ebből az irányból gépkocsival eljutni. A Petar Drapšin utcában, és a bíróság épületének közelében sem tudunk közlekedni autóval, az egyetemvárosban, az otthonok mögötti részen is felásták az aszfaltot. Mindezek tetejében a Put közvállalat munkásai a Vérátömlesztő Intézet előtt, az Újvidéki Vásár és a Hajduk Veljko utca kereszteződésénél feltörték az aszfaltburkolatot, új réteget tesznek le, ezen az ugyancsak különösen forgalmas útszakaszon részleges forgalomkorlátozás van érvényben. A terv szerint hétfőig befejezik itt a munkálatokat. A Városépítési Intézet megbízásából az év végéig összesen öt belvárosi útkereszteződést rekonstruálnak-rekonstruáltak, hátramaradt még a Lázár cár sugárút–Balzac utca, valamint a Jovan Dučić–Slobodan Jovanović sugárút kereszteződésének felújítása. Mint már említettük, az újraaszfaltozási munkálatok ideje alatt az útkereszteződéseken csak részleges forgalomkorlátozás van érvényben, a járműveknek nem kell kerülőutakon közlekedniük, de a dugók elkerülhetetlenek.