2024. március 28., csütörtök

Ünnepi szentmise a község polgáraiért

A városnapi ünnepségsorozat csütörtökön délelőtt ünnepi szentmisével kezdődött a Sarlós Boldogasszony római katolikus templomban.

Ft. Fazekas Ferenc Tisza menti főesperes atya a templom előtt fogadta a megjelenteket, a topolyai önkormányzat tisztségviselőit, élükön Kislinder Gábor polgármesterrel, illetve a városunkba érkezett meghívott vendégeket, akik együtt ünnepelnek a topolyaiakkal.

-Talán nem is véletlen, meglehet isteni rendelés, hogy a mai ünnepség egybeesik a fájdalmas Szűzanya ünnepével, amelyet szeptember 15-én ünnepel a katolikus egyház. Szolgálni a közösséget, emberségesen helytállni a küzdelmes hétköznapok kihívásaival szemben nem könnyű feladat. Sok lemondással, küzdelemmel is jár ez a munka, melynek révén elviselhetővé válnak a nehezebb időszakok is – fejtette ki üdvözlő szavaiban ft. Fazekas Ferenc.

– Egyúttal áldott, gondtalan ünneplést kívánok a község polgárainak, kitartást és erőt mindennapi keresztjük súlyának elviseléséhez, mint amilyen erővel viselte el Jézus az ő terhét, mint amilyen kitartással tűrte el fájdalmait a Szűzanya – mondta.