2024. április 26., péntek

Egészség iskolája

Ingyenes előadások a hagyományos és alternatív gyógymódokról

A Badawi Poliklinika szervezésében szeptember 22-én kezdetét veszi Az egészség iskolája elnevezésű előadássorozat, melynek témája az alternatív orvoslás illetve a komplementáris hozzáállás a gyógyításban és a diagnózis felállításában.

Ilija Đukanović, a város egészségüggyel és szociális kérdésekkel megbízott tanácsosa elmondta, Az egészség iskolája folytatása a poliklinika és az önkormányzat közötti együttműködésnek, mely áprilisban vette kezdetét az Egészségbazárral.

– Az ilyen jellegű programokat az önkormányzat szívesen támogatja, hiszen fontosnak tartjuk felhívni a figyelmet a megelőzésre, az egészségi állapotunkkal szembeni felelősségteljes hozzáállásra – mondta a tanácsos.

(Fotó: Molnár Edvárd)

(Fotó: Molnár Edvárd)

Dr. Muhamed Badawi közölte, huszonöt évvel ezelőtt kezdte meg munkáját a poliklinika, a hagyományos orvoslás mellett a kezdetektől foglalkoztak az alternatív gyógymódokkal is, s most szeretnék ezt egy más formában a polgárok szolgálatába állítani és egy ingyenes egészségügyi képzést tartani számukra.

Dr. Marija Krmpotić Badawitól, a poliklinika igazgatónőjétől megtudtuk, különféle témák kerülnek majd feldolgozásra, melynek során kiderül, hogy a beteg ember hogyan teljesedhet ki, az egészséges ember pedig hogyan tudja megőrizni egészségét, pszichofizikai kondícióját, melyet a hagyományos és az alternatív orvoslás kombinációjával érhetünk el.

– Mindkét orvoslásnak megvan a maga helye és jelentősége, életünk során hol az egyik, hol a másik nyújt segítséget. Az iskolában bemutatjuk, milyen lehetőségek rejlenek e két gyógymódban, és kapcsolatuk hogyan tud hasznára válni az embernek. Az előadásokat meghatározott rendben fogjuk tartani, melyekről idejekorán értesíteni fogjuk a résztvevőket, mind az időpont, mind a témák és az előadók szempontjából. Első alkalommal bemutatkozik majd az a csapat, orvosok és terapeuták, melynek tagjai ezekkel a gyógymódokkal foglalkoznak, a résztvevőknek pedig lehetőségük lesz közvetlen beszélgetésbe elegyedni velük, ezenfelül mindenkit egy meglepetéssel is várunk majd – mondta az igazgatónő.

Nebojša Skenderović, a Badawi Poliklinika munkatársa a részletekről elmondta, az első előadásra szeptember 22-én 17 és 20 óra között kerül sor a Szabadegyetem 213-as termében. Mivel korlátozott hely áll rendelkezésre, aki szeretne részt venni az ingyenes előadássorozaton, az mielőbb jelentkezzen a poliklinika internetes honlapján, a http://poliklinika.badawi-su.com/kontakt/ címen vagy a honlapon található telefonszámon.