2024. április 20., szombat

Robogók a rendőrségnek

(Fotó: Molnár Edvárd)

(Fotó: Molnár Edvárd)

Az önkormányzat a Szabadkai Rendőrkapitányság részére két Kymco robogót és egy Canon kamerát vásárolt, és Milorad Šušnićnak, a kapitányság vezetőjének tegnap adott át őket Bogdan Laban, Szabadka polgármestere és Bunford Tivadar, a városi képviselő-testület elnöke.

Bogdan Laban elmondta, a kamerát, valamint a rendőri jelzésű robogókat a kísérő felszereléssel a Közlekedésbiztonsági Alap eszközeiből vették, és a közlekedési rendőrség fogja használni őket.

– Ezek olyan eszközök, amelyek a rendőrség mindennapi munkájának elvégzését segítik. Szeretnénk a jövőben is folytatni azt a gyakorlatot, amelyben az önkormányzat segítette a rendőrséget. Ebből az alapból a múltban tíz járművet, számítógépeket és felszereléseket, valamint térfigyelő rendszert vásároltunk, melynek révén a város tíz pontján helyeztünk ki kamerákat – mondta a polgármester.

(Fotó: Molnár Edvárd)

(Fotó: Molnár Edvárd)

Bunford Tivadartól megtudtuk, hogy a két robogó értéke 1,3 millió dinár volt, a kamerára pedig 300 ezer dinárt költöttek.

– A korábbi és a mostani adományt is a Közlekedésbiztonsági Alapból tudjuk finanszírozni, ugyanis a szabálysértésekből befolyó pénz harminc százaléka az önkormányzatot illeti meg, ennek felét a Városépítési Igazgatóságon keresztül az utak karbantartására, a másik felét pedig ilyen formában juttatjuk vissza a rendőrségnek, hogy minél hatékonyabb munkát tudjanak végezni a polgárok érdekében – mondta a képviselő-testület elnöke.