2023. június 7., szerda
KVÓTAREFERENDUM

Részvételre szólít fel a KMKSZ

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnöksége szerdán Ungváron nyilatkozatot adott ki, amelyben minden magyar állampolgárt arra buzdít, hogy vegyen részt az október 2-ai népszavazáson, és szavazzon nemmel a tervezett kényszerbetelepítésekre.

„A jelenleg is zajló szervezett migrációs folyamatok alapjaiban veszélyeztetik a hagyományos európai társadalmak stabilitását, működését, s hosszú távon azok létét is. Magyarország, felismerve a veszély nagyságát, erőfeszítéseket tett és tesz a magyar létforma megőrzésére” – áll a nyilatkozatban. Ennek legfontosabb feltétele – írják –, hogy az állam megőrizze szuverenitását az ország területén, s önállóan tudja szabályozni a bevándorlás kérdését.

„Tekintettel arra, hogy az EU jelenlegi vezetői az európai polgárok többségének akarata ellenére sem kívánnak intézkedéseket tenni a migrációs hullám megállítása érdekében, fontos, hogy a magyar kormányzat maga mögött tudja a magyarság ez irányú akaratát” – olvasható a nyilatkozatban, amely szerint ezen nemcsak Magyarország, de az egész magyar nemzet, s benne a határon túli magyarok sorsa is múlhat.

„Ezért fontos, hogy minden, a gyermekei és unokái sorsa iránt felelősséget érző magyar állampolgár vegyen részt az október 2-ai népszavazáson, és szavazzon nemmel a tervezett kényszerbetelepítésekre” – áll a KMKSZ elnökségének nyilatkozatában.