2024. április 25., csütörtök

Fenyegetések és sértegetések

A temerini községi képviselő-testület üléséről

Hétfőn teljes létszámban kezdte meg sorrendben VII. ülését a temerini községi képviselő-testület.

Szavaznak a temerini képviselők (Góbor Béla felvétele)

Szavaznak a temerini képviselők (Góbor Béla felvétele)

Pásztor Róbert, a testület elnöke napirendre javasolta a földgázszolgáltató- és a kommunális közvállalat, valamint az Építési és Településrendezési Szakigazgatóság megalapításáról szóló községi határozatoknak a törvény rendelkezéseivel való összehangolását, továbbá a 8-as számú ipari övezet (Járek bejáratánál) egy részének, valamint az Illancs határrészen levő, 7-es számú ipari övezet meghatározott részének részletes szabályozási tervének kidolgozásáról szóló határozatot. Napirenden szerepelt még a községi Idegenforgalmi Szervezet megalapításáról szóló határozat módosítása, választásokkal és kinevezésekkel kapcsolatos javaslatok, valamint a községi képviselő-testület két utóbbi üléséről készült jegyzőkönyv elfogadása.

A napirendet a községi tanács javaslatára a kommunális közvállalat 2016. évi munkatervének módosításával bővítették ki. Ugyanakkor a koalíciós többség nem fogadta el Robert Karan javaslatát arra vonatkozóan, hogy a testületnek számoljanak be a sportegyesületek finanszírozásáról a Községi Sportszövetség megalakítását követően. Karan szerint ugyanis a Szövetség megalakítása után a temerini sportegyesületek a versenyidény kezdetén igen nehéz anyagi helyzetbe kerültek, mivel járandóságukat a harmadik negyedévben mintegy 40 százalékkal csökkentették.

A földgázszolgáltató- és a kommunális közvállalat, valamint az Építési- és Településrendezési Szakigazgatóság megalapításáról szóló községi határozatoknak a törvény rendelkezéseivel való összehangolásának javaslatát Milica Maksić, a testület titkára indokolta meg. Mint elmondta, az egységesítés célja az alapítónak a közvállalatokkal és azok vezetőivel való közös munka szorosabbra fogása. Heves vita alakult ki a kommunális közvállalattal kapcsolatosan és annak igazgatója körül, minek során vádaskodások és sértegetések is elhangzottak a koalíciót irányító, Szerb Haladó Párt és az ellenzékhez tartozó képviselők között. A vita hevében a Mi Temerinünkért polgári csoportosulás mindhárom képviselője elhagyta a tanácstermet.

Ezt követően csillapodtak a kedélyek, és az ülés azzal zárult, hogy a testület öregségi nyugdíjba vonulása kapcsán felmentette megbízatása alól Milorad Ustićot, a földgázszolgáltató közvállalat igazgatóját és megbízott igazgatónak Gajo Kozomorát nevezte ki.