2024. március 28., csütörtök

Fogászati röntgengép az egészségháznak

Tegnap mutatták be Magyarkanizsán azt az új, Ortopan típusú műszert, amelynek megvásárlását a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság finanszírozta. A sajtótájékoztatóval egybekötött átadást megtisztelte jelenlétével Nyilas Mihály, a tartományi kormány alelnöke, Nagy Ottó, a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság igazgatóhelyettese, a helyi önkormányzat elöljárói, élükön Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármesterrel.

Gyólai Karolina, az egészségház igazgatónője elmondta:

A fogászati röntgengép javítani fogja az ellátás minőségét (Puskás Károly felvétele)

A fogászati röntgengép javítani fogja az ellátás minőségét (Puskás Károly felvétele)

– A digitális röntgengép megvásárlása teljes egészében a nagyberuházási alap támogatásának köszönhető. Ez az eszköz növelni fogja a fogászati ellátás minőségét, mivel képes két- és háromdimenziós képek készítésére, az állkapocs és a szinuszok diagnózisának felállítására.

Nagy Ottó örömét fejezte ki, hogy az 5 296 000 dináros gépet sikerült a magyarkanizsai egészségház rendelkezésére bocsátani.

– Remélem, ez a felszerelés nagy segítség lesz a diagnosztizálásban, ezáltal a lakosok gyógyításához is hozzájárul. Az elmúlt időszakban a nagyberuházási alap közel tízmillió dinárt fordított a géppark felújítására, ami szintén nagyon fontos az egészségügyi ellátás akadálymentes működéséhez. Az önkormányzattal és az egészségházzal is kiváló a kapcsolatunk, ezt bizonyítja az a tény is, hogy az elmúlt nyolc év folyamán közel 900 millió dinárt nyertek az alapnál. Továbbra is oda fogunk figyelni az egészségügyre, hogy minél jobb minőségű ellátást tudjanak biztosítani Vajdaság minden lakosának.

Fejsztámer Róbert polgármester köszönetét fejezte ki az egészségház dolgozóinak, hogy ilyen jó munkát végeznek.

– A mi feladatunk, hogy jobb munkakörülményeket és környezetet próbáljunk teremteni az itt dolgozóknak és a polgároknak. Ebben van segítségünkre a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság, amelyet köszönet illet, csakúgy mint a tartományi kormányt és titkárságokat, hiszen ezzel az együttműködéssel tudunk csak előrébb jutni. Önkormányzatunk évről évre 25 millió dinárt ad az egészségügyre és annak fejlesztésére saját költségvetésből, de tisztában vagyunk azzal, hogy ez csepp a tengerben.

Az új eszközt várhatóan egy héten belül vehetik igénybe a páciensek.