2024. április 25., csütörtök

Műfaji határok nélkül

A Svetozar Marković Gimnázium diákjainak is bemutatták a Kreatív írás programot
Lovas Ildikó, Papp Melinda és Csík Mónika

Lovas Ildikó, Papp Melinda és Csík Mónika

A szabadkai Svetozar Marković Gimnáziumban is bemutatta a Városi Könyvtár hamarosan induló Kreatív írás elnevezésű projektumát Lovas Ildikó író, a könyvtár szerkesztője, Csík Mónika költő, a Magyar Szó lektora, valamint Papp Melinda könyvtáros. E gimnázium diákjainak is elmondták, hogy a szeptember 29-én induló foglalkozásokra mindenkit szívesen várnak, ahol játékos, interaktív módon foglalkoznak majd az irodalommal, megismerhetik az irodalmi alkotások szabályai mellett azt is, hogy ezektől hogyan lehet tudatosan eltérni, az adott műfajokhoz kicsit másképp hozzáállni a különböző írásgyakorlatok során. Nem az iskolai tananyagot ismételik a foglalkozásokon, az önkifejezésre helyezik a hangsúlyt.

A szabadkai Svetozar Marković Gimnázium diákjai a projektum-bemutatón

A szabadkai Svetozar Marković Gimnázium diákjai a projektum-bemutatón

A diákoknak a jelentkezéshez kedvenc könyvükről kell írniuk legfeljebb egyoldalnyi szöveget műfaji határok nélkül, és szeptember 19-ig kell elküldeniük a könyvtárnak. A foglalkozásokat keddenként 18 és 19 óra között tartják majd a könyvtár olvasótermében.

Hajdú Ágnes, a gimnázium magyartanára elmondta, ő minden diáknak melegen ajánlja, hogy részt vegyen ebben a programban, az ott elsajátítottak jótékonyan hathatnak ki mind az önbizalmukra, mind az iskolai teljesítményükre.