2024. április 23., kedd
ASZTALITENISZ

Remekül kezdett a Topolya

A négy újvidéki együttesből három győzelemmel kezdte meg szereplését a Szuperligában: a férfiaknál a Panonija nagyon magabiztosan és fölényesen nyert az IMT ellen, a nőknél pedig a Novi Sad és a Panonija nyerte meg a mérkőzését, míg a Radnički kénytelen volt fejet hajtani a törökkanizsai Obilić előtt.

A forduló rangadóján a nőknél Novi Sad 4:1-re nyert a Versec ellen: 3:1-es újvidéki vezetésnél mutatkozott be új klubjában Surján Szabina, aki négy játszmában győzte le Tijana Jokićot. A vendégek a legerősebb felállításban érkeztek a székvárosba, hiszen soraikban ott volt Anđela Ratić is, azonban nagy kérdés, hogy a rájátszásban is asztalhoz állhat-e majd, mivel spanyolországi klubkötelezettségei miatt nem biztos, hogy a szerbiai alapszakasz mérkőzéseinek 60 százalékán szerepel majd. Az előző idény ezüstérmesének, az Obilićnek meg kellett izzadnia a győzelemért, hiszen Izabela Lupulescu és Recskó Emma is öt játszmában győzte le Ivana Vejnovićot, illetve Ágoston Tamarát. A bennmaradásért folytatott harcban fontos győzelmet jegyzett a Zenta, amely a fővárosban győzte le a Crvena zvezdát. A 4:1-es vendéggyőzelem csalóka, ugyanis a hazaiak közül Ana Aleksandrić játszmaveszteség nélkül nyert Veréb Xénia ellen, Neda Kandić pedig 2:0-ra vezetett Suzana Mendergiš ellen, s a harmadik szettben is nála volt az előny. Mendergiš azonban 11:9-re megnyerte a játszmát, s ez volt a fordulópont, ami után Mirković Brigitta is nyert, majd Mendergiš és Veréb győzelmeivel megszületett a 4:1-es vendégsiker. A nőknél a legmagabiztosabb győzelmet a Topolya érte el, amely a legerősebb felállításában érkező Unireát győzte le 4:0-ra. A mérkőzés legjobbja Barna Blanka volt, aki előbb Michaela Roxana Dospina ellen nyert játszmaveszteség nélkül, majd Amelia Ucét is legyőzte. Ha Uce és Dospina formája felfelé ível majd, s valamennyi mérkőzésen asztalhoz állnak, akkor a többi csapatnak igencsak meg kell izzadnia ellenük a győzelemért. A Czini Gábor által vezetett Topolya ezzel a sikerrel bizonyította, felkészült az idényre, és reális eséllyel pályázik a rájátszást érő harmadik vagy negyedik hely egyikére.

A férfiaknál az Ada a papírformának megfelelően kikapott Belgrádban a címvédő Crvena zvezdától, úgy, hogy a vendégek játékos-edzője, Branko Anušić öt szettben nyert a szerb válogatott Marko Jevtović ellen.

Szuperliga, 1. forduló, férfiak: Panonija–IMT 4:0 (De. Čonić–Grkavac 3:0, Katić–M. Jovičić 3:1, Martinović–Damjanović 3:0, Grbić–M. Jovičić 3:1), Crvena zvezda–Ada 4:1 (Fišer–Fenyvesi 3:0, Radonjić–Cservik 3:1, Jevtović–Anušić 2:3, Toađer–Cervik 3:1, Jevtović–Fenyvesi 3:1), Banat–Spartacus 4:1 (Majstorović–Bognár 3:0, Saleh–Halász 3:2, Strugarević–Mihailović 3:0, Majstorović–Halász 1:3, Strugarević–Bognár 3:0), Stenes–Palánka 2:4,  Požarevac–Versec 4:0 (Ivić–Kidžin 3:0, Đan–Petreši 3:0, Kostadinović–Debeljak 3:0, Dimitrijević–Petreši 3:1).

A következő forduló (szeptember 24-én és 25-én): IMT–Versec, Palánka–Požarevac, Spartacus–Stenes, Ada–Banat, Panonija–Crvena zvezda.

Nők: Panonija–Rapid 4:2 (Radonjić–Menger 3:2, Gyurcsik–Čolaković 2:3, Tóth–Kožokar 2:3, Radonjić–Čolaković 3:2, Tóth–Menger 3:1, Gyurcsik–Kožokar 3:2), C. zvezda–Zenta 1:4 (Aleksandrić–Veréb 3:0, Kandić–Mendergiš 2:3, Stajić–Mirković 1:3, Aleksandrić–Mendergiš 0:3, Stajić–Veréb 2:3), Radnički–Obilić 1:4 (Vejnović–I. Lupulescu 2:3, Hajnal–Vignjević 0:3, Ágoston–Recskó 2:3, Vejnović–Vignjević 3:0, Ágoston–I. Lupulescu 1:3), Novi Sad–Versec 4:1 (Makszuti–Jokić 3:0, Truzsinszki–Ratić 1:3, Fenyvesi–Radak 3:0, Makszuti–Ratić 3:2, Surján–Jokić 3:1), Topolya–Unirea 4:0 (Barna–Dospina 3:0, Haraszti–Uce 3:2, Halász–Ardelean 3:0, Barna–Uce 3:2).

A következő forduló: Rapid–Versec, Obilić–Novi Sad, Unirea–Radnički, Panonija–Crvena zvezda, a Zenta–Topolya mérkőzést szeptember 23-án játsszák.