2024. március 28., csütörtök

„Cunami” söpört végig Szerbián

Az országos rendőrségi akcióban 68 személyt tartóztattak le

A szervezett bűnözés ellen irányuló átfogó rendőrségi akciót hajtottak ma végre az országban, az akciónak a „Cunami” nevet adták a belügyi szervek. Belgrádban, Újvidéken, Mitrovicán, Zomborban, Požarevacon volt a legaktívabb a hatóság, de Szerbia más városaira is kiterjedt a rendőrségi művelet. Nebojša Stefanović belügyminiszter arról számolt be, hogy annak során 68 személyt letartóztattak, de közel 6 kilogrammnyi kábítószert is lefoglaltak. Nem sikerült az akció során előállítani a körözöttek listáján szereplő minden személyt, a belügyminisztérium szerint további 12 embert keresnek még. Nemi erőszakot elkövetők, közbiztonságot veszélyeztetők, illegális fegyvertartók, drogtermesztők és -terjesztők álltak a Cunami célpontjában.

A rendőrség tagjai egy belgrádi lakásban migránsokra is bukkantak. Négyen voltak, elfogták az őket bújtató embercsempészeket is.

Négy bolgár állampolgárt is elfogtak kábítószer-kereskedés gyanúja miatt, gépjárművükben 2,2 kilogramm heroint találtak – ennek illegális piaci értéke 150 ezer eurót tesz ki. Valószínűleg Nyugat-Európában értékesítették volna a drogot.

Fegyvereket és töltényeket is lefoglaltak.

Az akció délelőtti eredményeiről itt számoltunk be.