2024. március 28., csütörtök

Új csuklós buszok az utakon

A szabadkaiaknak új, de valójában használt járművekkel újítja meg a gépparkot a Subotica-trans

Alacsonypadlós csuklós buszokat szerzett be a Subotica-trans Utasszállító Közvállalat. A szabadkaiak számára újak ezek a buszok, valójában azonban használtan érkeztek a vállalathoz, Németországból. A vállalat gépparkjának átlagéletkora 15 év, a mostani használt buszok is átlagban tízévesek már. Tavaly négy használt MAN márkájú buszt vásárolt a vállalat, most pedig további három járművet vettek, összesen 33 millió dinárért. A vállalat igazgatója, Aleksandar Aleksić, a Vajdasági Televíziónak elmondta, a buszjegyárak a beruházások ellenére nem változnak, s ugyanezen a szinten maradnak, amennyiben a kőolaj ára sem emelkedik lényegesen.

Az igazgató kiemelte, jobb lenne új buszokat vásárolni, azonban a vállalatnak egyszerre legalább tíz járműre lenne szüksége, így csak használtra futja a költségvetésből.

Az új buszoknak köszönhetően lecserélik a húsz évnél is idősebb járműveket, a tervek szerint pedig még négy használt buszt vásárolnak az elkövetkező időszakban. Ez lesz a géppark felújításának első fázisa, amennyiben pedig az önkormányzat a jövőben is támogatja a vállalatot, akkor a hazai gyártmányú Ikarbus új buszaiból is vásárol majd a vállalat.