2024. április 20., szombat
LABDARÚGÁS

Senki sem elégedetlen

Annak ellenére, hogy Szerbiának nem sikerült megnyernie az írek elleni mérkőzést a 2018-as világbajnoki selejtezősorozat rajtján, a szerb nyilatkozatokból az derül ki, hogy sem a szövetségi kapitány, sem a játékosok nem elégedetlenek a 2:2-es végeredménnyel.

Az első akcióból gólt kaptunk, ami az írek önbizalmát növelte, és erőt adott nekik a folytatásra, nekünk pedig idő kellett, hogy felvegyük a mérkőzés ritmusát. Kicsit kockáztattunk, és sikerült is fordítani, utána azonban visszahúzódtunk, és ekkor már érett az írek egyenlítése” – mondta Dušan Tadić, akinek pár nappal a mérkőzés előtt született meg a kislánya, ezért is ünnepelte a 11-esből lőtt gólját ringató mozdulattal. A gólpasszt adó csatár hozzátette: „Függetlenül attól, hogy nyernünk kellett volna, meg kell elégednünk az egy ponttal is, mivel ez a selejtezősorozat kezdete, s mivel a csoport nagyon kiegyensúlyozott, minden pont fontos.”

Tadić mellett a szerb csapat legjobbja Filip Kostić volt, aki előbb egyenlített, majd egy 11-est is kiharcolt. Slavoljub Muslin, a szerb válogatott szövetségi kapitánya azonban nem emelt ki senkit sem a játékosok közül:

Tudtuk, hogy rögzített helyzetek után erősek, s az első gólt szabadrúgás, a másodikat szöglet után kaptuk. Ezenkívül volt még egy helyzetük. Nekünk jobb lehetőségeink voltak, jobban játszottunk, s a jövőben még javulni fog a játékunk. A fiúk 90 percen át küzdöttek, s habár fontos lett volna a három pontot megszereznünk, nem sorsdöntő, hogy csak egyet gyűjtöttünk be. Jó hangulatban megyünk majd Moldovába, teli önbizalommal” – mondta Muslin.

Az ír válogatott szövetségi kapitánya, Martin O’Neil a felázott pályára panaszkodott, amely tízpercnyi játék után nagyon rossz állapotban volt.

Elégedett vagyok a megszerzett ponttal, megdolgoztunk érte, s ez egy jó eredmény a rajton. Gyorsan megszereztük a vezetést, és az első félidő végén biztos voltam benne, hogy jól is zárjuk majd a találkozót, Szerbia azonban a második játékrészben sokkal jobb volt, s megtörtént, hogy labdához sem tudtunk érni.”

A mérkőzés jegyzőkönyve: Szerbia–Írország 2:2 (0:1)

Belgrád, Rajko Mitić Stadion, 13 000 néző, vezette: Kassai (Magyarország): Góllövők: Kostić a 62., Tadić (11-esből) a 69., illetve Hendrick a 3., Murphy a 81. percben.

Szerbia: Rajković, Ivanović, Nastasić, Vuković, Rukavina, Gudelj, Milivojević, Mladenović (D. Tošić, 77.), Kostić (Katai, 82.), Tadić, Mitrović (Pavlović, 59.).

Írország: Randolph, Coleman, O’Shea, Keogh, Ward (Quinn, 70.), Hendrick (Murphy, 75.), Brady, Whelan, McClean, Long (Clark, 90+1.), Walters.

2018-as világbajnoki selejtezősorozat, D csoport: Szerbia–Írország 2:2, Wales–Moldova 4:0, Grúzia–Ausztria 1:2. A következő forduló (október 6-án): Moldova–Szerbia, Írország–Grúzia, Ausztria–Wales.

G csoport: Izrael–Olaszország 1:3, Spanyolország–Liechtenstein 8:0, Albánia–Macedónia 2:1. A következő forduló: Liechtenstein–Albánia, Olaszország–Spanyolország, Macedónia–Izrael.

I csoport: Horvátország–Törökország 1:1, Ukrajna–Izland 1:1, Finnország–Koszovó 1:1. A következő forduló: Törökország–Ukrajna, Izland–Finnország, Koszovó–Horvátország.

A csoport: Svédország–Hollandia 1:1, Bulgária–Luxemburg 4:3, Fehéroroszország–Franciaország 0:0. A következő forduló (október 7.): Franciaország–Bulgária, Luxemburg–Svédország, Hollandia–Fehéroroszország.

B csoport: Svájc–Portugália 2:0 (Embolo (24., Mehmedi 30.), Andorra–Lettország 0:1 (Sabala 48.), Feröer szigetek–Magyarország 0:0. A következő forduló: Portugália–Andorra, Lettország–Feröer szigetek, Magyarország–Svájc.

H csoport: Ciprus–Belgium 0:3, Bosznia-Hercegovina–Észtország 5:0, Gibraltár–Görögország 1:4. A következő forduló: Észtország–Gibraltár, Görögország–Ciprus, Belgium–Bosznia-Hercegovina.

Dél-Amerika, 8. forduló: Uruguay–Paraguay 4:0, Venezuela–Argentína 2:2, Chile-Bolívia 0:0, Brazília–Kolumbia 2:1, Peru–Ecuador 2:1. A sorrend: 1. Uruguay 16, 2. Brazília 15 (16:9), 3. Argentína 15 (9:6), 4. Kolumbia 13 (12:10), 5. Ecuador 13 (13:12), 6. Paraguay 12, 7. Chile 11, 8. Bolívia 7 (9:13), 9. Peru 7 (8:15), 10. Venezuela 2 pont.