2024. április 24., szerda
LABDARÚGÁS – STEVAN VILOTIĆ ĆELE-EMLÉKVERSENY

Háromgólos magyar vereség

Az U19-es magyar labdarúgó-válogatott 3:0-ra veszített Izrael ellen (fotó: Kiss Zoltán)

Az U19-es magyar labdarúgó-válogatott 3:0-ra veszített Izrael ellen (fotó: Kiss Zoltán)

Az izraeli U19-es korosztályos labdarúgó-válogatott a topolyai városi stadionban 200 néző előtt 3:0-ra nyert Magyarország hasonló korú nemzeti együttese ellen a Stevan Vilotić Ćele-emlékverseny második napján. Izrael már az első percben megszerezte a vezetést Aharon Lenny találatával. A második gólra mindössze hat percet kellett várni, a 7. minutumban ugyanis Almog Eylon Haim megduplázta Izrael előnyét, s ugyanez a játékos a 24. percben ismét feliratkozott a góllövőlistára. Mint kiderült, a végeredményt is ő állította be, mert a mérkőzés végéig nem született újabb gól. A magyar együttes az első félidőben gyengén játszott, a másodikban valamelyest feljavult a teljesítménye, de a keményebben és aktívabban játszó Izrael ellen ez kevésnek bizonyult. 

Zidane fia ne cselezzen!

Az emléktorna Franciaország–USA mérkőzését Zentán játszották le. A szerény érdeklődéshez felettébb szerény játék párosult, az amerikaiak láthatóan nem nőttek fel ehhez a mezőnyhöz, hiszen a franciák nagyobb megerőltetés nélkül hajtották be a pontokat. Az első gól a 22. percben született, amikor egy gyors ellentámadás végén Nanitamo laposan gurított el Brady kapus alatt (1:0). Az 54. perc hozta meg a mérkőzés legérdekesebb jelenetét, amikor Luca Zidane francia kapus, a legendás Zinedine Zidane fia cselezni próbált a saját tizenhatosában, ám elvették tőle a labdát, és a kis Zizou kénytelen volt felvágni az amerikait. Bűnét azonban jóvátette, mert Vasquez gyenge lövését kivédte, majd rá öt percre a franciák meg is büntették a tengerentúliakat, amikor a jobb oldali támadás befejezője, Janvier szintén lapos lövéssel vette be az amerikai kaput (2:0). A mérkőzés utolsó értékelhető jelenetét Zubak produkálta a 75. percben, aki szemtől szembe került a már említett Zidane-nal, de sikerült neki az oldalhálót eltalálnia. 

Stevan Vilotić Ćele-emlékverseny, A csoport: Szerbia–USA 2:1, Franciaország–USA 2:0. B csoport: Izrael–Ukrajna 1:2, Magyarország–Izrael 0:3.

A szombati program (szeptember 3.), 17 óra:

Szerbia–Franciaország (Verbász)

Ukrajna–Magyarország (Magyarkanizsa)