2024. április 16., kedd
LABDARÚGÁS

Rajt Európában

Vasárnap megkezdődik a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokság európai selejtezősorozata. Az 54 válogatott közül a csoportküzdelmeket követően a kilenc első helyezett automatikusan résztvevője lesz a vb-nek, míg a nyolc legjobb csoportmásodik pótselejtezőn vívhatja ki a szereplést. A csoportmásodikoknál az utolsók elleni eredmények nem számítanak.

A magyar válogatott – amely legutóbb 1986-ban volt világbajnoki résztvevő – az Európa-bajnok portugál, a svájci, a lett, a feröeri és az andorrai csapattal szerepel azonos csoportban. Szerbia a D csoportban szerepel, ahol Írország, Moldova, Ausztria, Wales és Grúzia kapott még helyet. Slavoljub Muslin kiválasztottjai hétfőn lépnek pályára Írország ellen.

A selejtezősorozatban abszolút újonc az Európai Labdarúgó-szövetség tagjai közé májusban éppen Budapesten felvett Koszovó, míg Gibraltár – amely a 2016-os Eb kvalifikációjában már szerepelt – szintén először indulhat. A német válogatott Norvégia otthonában teheti meg az első lépést a címvédés felé.

A vasárnapi program:

18.00, Sportklub 2: Litvánia–Szlovénia (F csoport).

18.00, Sport 1, Sportklub 1: Szlovákia–Anglia (F csoport).

18.00, Sport 2: Kazahsztán–Lengyelország (E csoport).

18.00, Sportklub 3: Dánia–Örményország (E csoport).

20.45, Sport 1, Sportklub 2: Norvégia–Németország (C csoport).

20.30, Sport 2, Sportklub 3: Csehország–Észak-Írország (C csoport).

20.45, Sportklub 1: Románia–Montenegró (E csoport).