2024. április 25., csütörtök

Vakációbúcsúztató

A Nők Kishegyesi Fóruma már sok éve rendszeresen megszervezi a vakációbúcsúztatót a kishegyesi gyerekek és szüleik számára. Az esemény idén sem maradt el, szerdán késő délután számos program várta az érdeklődőket a Hegyalja utcában. Zsidai Erzsébet, a női fórum elnöke arról számolt be lapunknak, hogy a vakációbúcsúztatón a gyerekek és szülők számára szeretnének vidám szórakozást biztosítani.

Fotó: Lakatos János

Fotó: Lakatos János

– Minden évben megszervezzük a vakációbúcsúztatót, ami a nyári szünidő utolsó olyan napja, amikor játszunk és elfeledkezünk mindenről. Ennek a rendezvénynek az a célja, hogy a gyerekek jól szórakozzanak a szülőkkel, nagyszülőkkel együtt. Emellett szeretnénk olyan intézményeket is közelebb hozni a gyerekekhez, amelyek esetleg félelmet keltenek bennük, pl. itt vannak a tűzoltók. Mellettük részt vesz a rendezvényen a Vöröskereszt helyi szervezete, tagjai elsősegély-bemutatót tartanak. Először van itt Topolya és Kishegyes Községek Szociális Központja, s ők a család és a közösség erősítését célozták meg programjukkal. Állandó partnerünk a Kishegyesi Nagycsaládosok Egyesülete, ők iskolakezdési kreatív munkákat készítenek a gyerekekkel – mondta el Zsidai, majd hozzáfűzte, hogy számos lehetőség várta a gyerekeket: be lehetett ülni a tűzoltóautóba, és különböző vizes játékokban lehetett részt venni, szappanbuborékokat lehetett csinálni, valamint iskolakezdéshez szükséges dolgokat. Volt szülő-gyerek stafétajáték, és természetesen az immár hagyományosnak mondható szalonnasütésre is sor került.

A női fórum elnöke végezetül arról is beszámolt, hogy a vakációbúcsúztatót a Magyar Nemzeti Tanács és a kishegyesi helyi közösség, valamint több magánszemély támogatta.