2024. április 19., péntek

Gazdájukhoz kerültek a beiskolázási csomagok

A Jovan Mikić Általános Iskolában 31 magyar kisdiák kezdi meg tanulmányait
(Fotó: Tápai Renáta)

(Fotó: Tápai Renáta)

Tegnap megkezdődött az általános iskolákban az elsősök fogadása. Az új tanulókat köszöntő zenés, táncos, verses műsor után a szabadkai Jovan Mikić Általános Iskolában a magyar kisdiákok az osztálytermeikben megkapták a Magyar Nemzeti Tanács beiskolázási csomagját, amelyet Dolinszky Gábor MNT-tag adott át nekik.

– Az MNT hozzájárulása, ez a valójában nem is szerény csomag nagy segítség a szülőknek. Szülőként magam is úgy élem meg, hogy a segítség mindig jól jön. Akkor is segítség ez, ha a szülők már vásároltak tanszereket, hiszen a tanfelszerelések fogyó eszközök – mondta Dolinszky, aki megköszönte a szülőknek, hogy a gyermekeiket magyar tannyelvű osztályba íratták.

Az első napjukra gyermekeiket elkísérő szülők is megerősítették, hogy bár zömében megvették a tanszereket, a beiskolázási csomagnak is lesz helye.

A Jovan Mikić iskolában két magyar első osztály nyílt összesen 31 diákkal. A Magyar Nemzeti Tanács adatai szerint 1521 vajdasági magyar elsős van, az MNT pedig 1600 beiskolázási csomagot állított össze.