2024. április 24., szerda

Tanszercsomag 186 kisdiáknak

Magyarkanizsa, Martonos és Adorján általános iskoláiban tegnap tanévnyitó ünnepségek keretében adták át a Magyar Nemzeti Tanács beiskolázási csomagjait azoknak a kisdiákoknak, akik most kezdik meg tanulmányaikat a magyar tagozatokon. Ma a horgosi, a kispiaci, a tóthfalui és az oromhegyesi tanintézményekben folytatódik az akció.

A beiskolázást 186 gyerek és szüleik számára könnyíti meg az MNT, ennyien indulnak elsőbe Magyarkanizsa község területén. Az eddigi évekhez képest mind tartalmában, mind külalakjában változott a csomag. Betűkirakó, füzetek, zsírkréta, vízfesték, filcek, gyurma, ragasztó, abakusz, metalofon, rajzblokk, de még ugrálókötél, tornazsák és egy teljesen felszerelt tolltartó is található az aktatáskaszerű kartondobozban.

A magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola Ady-részlegében Karácsonyi Elvira igazgatóhelyettes köszöntötte azt a negyven elsőst, akik az épület falain belül kezdik a számolás, betűvetés, olvasás, majd később az egyéb tantárgyak keretébe foglalt tudományok elsajátítását. Ezt követően a másodikosok alkalmi műsorral köszöntötték új iskolatársaikat. Az MNT nevében Nyilas Leonov Anita alelnök gratulált a jelen lévő diákoknak, és szeretettel nyújtotta át a tanévkezdés alkalmából a sok hasznos, az iskolakezdéshez szükséges tanszert, megköszönve a felelősségteljes szülőknek, hogy magyar tagozatra íratták gyermekeiket.