2024. április 23., kedd
APATIN

Tízmillió az iskola kazánházára

Apatinban járt Nyilas Mihály titkár vezetésével a Tartományi Oktatási, Közigazgatási, Jogalkotási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti közösségi Titkárság küldöttsége, és Milan Kovačević titkárhelyettessel egyetemben megtekintette a diákotthonnal is rendelkező Műszaki Szakközépiskola kazánházán folyó munkálatokat. A kazánház ugyanis tavaly egy emberáldozatot is követelve fölrobbant, ami után le kellett rombolni. Az újjáépítést legnagyobb részben a titkárság finanszírozta.

A delegáció Radivoj Sekulić községi elnökkel és Petar Popović iskolaigazgatóval egyetemben győződött meg a kivitelezés minőségéről és a munka előrehaladásáról. A községi elnök biztosította a küldöttséget, hogy a most kezdődő tanévben nem lesz gond a fűtéssel ebben az iskolában, egyben bejelentette, hogy a helyi önkormányzat a továbbiakban is pályázik majd a titkárságnál a község egyéb intézményeinek fölújítására, mindenekelőtt az energiahatékonyság növelésének céljából.

– Számunkra a zavartalan fűtés biztosítása volt elsődleges ebben az objektumban. A tartomány adta a szükséges összeg zömét, a rekonstrukció az adott határidőhöz illeszkedve zajlott és, miként arról személyesen is meggyőződhettünk, minőséges munkát végzett a kivitelező – nyilatkozta Nyilas Mihály, egyben bejelentette, újabb pályázatok állnak majd rendelkezésre az iskolák karbantartási beruházásaira és adaptálására.
A kazánház építési költsége meghaladta a 10 millió dinárt, amiből a titkárság 6,8 milliót biztosított, az oktatási minisztérium pedig 1 milliót. A helyi önkormányzat 1,4 millióval járult hozzá a munkálatokhoz, a biztosítótársaságoktól pedig 1,1 milliót kapott az iskola.