2024. április 24., szerda

Itthon nyaralunk

Közel száz résztvevővel hétfő óta zajlik Zentán, a Lovastanyán a zentai Gyermekbarátok Itthon nyaralunk elnevezésű tábora.

A táborlakók kedvelik az ügyességi és gyorsasági játékokat (Homolya Horváth Ágnes felvétele)

A táborlakók kedvelik az ügyességi és gyorsasági játékokat (Homolya Horváth Ágnes felvétele)

Ez a második ilyen táboruk, és mivel a tavalyi nagyon sikeres és népes volt, idén nem is volt kérdés a folytatás. A táborba a szülők minden reggel viszik a gyerekeket, délután öt órakor pedig mennek értük, és ebbe a nyolc órába annyi szórakozást és mókát vegyítenek a szervezők és a csoportvezetők, hogy a lurkók alig várják a következő napot.

Barna Teréz, a tábor egyik segítője elmondta, hogy 3–13 éves gyerekeket vártak a táborba, de idősebbek is vannak, őket csapatvezetéssel bízták meg:

– Nagyon sok gyerek jön el napról napra, a számuk 80 és 100 fő között mozog. Szeretik ezt a tábort, mert nálunk igazán jó a hangulat. Minden a szórakozásról, a barátkozásról szól, és közben fontos dolgokat tanulnak meg a toleranciáról, a csapatban gondolkodásról, az egymás iránti tiszteletről. Ügyességi, logikai, gyorsasági játékokat játszanak, fejtörőket meg sok más érdekességet. Kézműveskednek is, készítettek montázsplakátot, bőrdarabokból pénztárcát, kistáskát, kulcstartót, papírgurigából különféle figurákat. Mindig úgy érzik, hogy elrepül a nap, hiszen nagyon jól érzik nálunk magukat. Ez nekünk igazán fontos, mert bízunk abban, hogy többen közülük a későbbiekben aktív tagjai lesznek a Gyermekbarátok szervezetének – hallottuk Barna Teréztől.

A ma este záruló tábor támogatói a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége, az Alltech Szerbia, a Sentapromet és a River étterem.