2024. április 20., szombat
KÉZILABDA

Kanizsán a Dinamo…

…Adán pedig a Metalurg nyert a nemzetközi férfitorna első mérkőzésein

Két mérkőzéssel megkezdődött Magyarkanizsán a VI. Kanizsa-kupa. A rangos nemzetközi kézilabdatorna első mérkőzésén versenyen kívül a szervező városban edzőtáborozó Szaúd-Arábia válogatottja és a szerbiai Szuperligába frissen feljutott pancsovai Dinamo mérte össze az erejét: az egyik oldalon a gyorsaságban és a mozgékonyságban, a másik oldalon pedig a méretbeli különbségben és a technikai képzettségben bíztak. Végül aztán az utóbbi két erény a Dinamo javára billentette a mérleget az első félidőben, a dél-bánátiak 20:13-ra nyerték meg az első harminc percet.

A folytatásban aztán mintha felébredtek volna az arabok, a 44. percben 21:20-ra megközelítették a pancsovaiakat, s bár a meccs végig szoros maradt, közelebb kerülni nem tudtak, a Dinamo 30:29-re nyert.

A magyarkanizsai meccsel egyidejűleg Adán a belgrádi Partizan és a macedón Metalurg nézett farkasszemet. Ez a meccs fölényes, 36:23-as Metalurg-győzelemmel végződött (nem meglepetés, hiszen a macedón csapat a BL-ben is rendszeresen szerepel), a csütörtöki zárómérkőzésen pedig a horvátországi Nexe és a romániai Constanta találkozott.