2024. április 19., péntek

Csavarok és vegyszerek között bújtak el

A vámosok 11 menekültek lepleztek le a šidi és a batrovci határátkelőnél

Šidnél és Batrovcinál található határátkelőhelynél a vámosok tegnap megakadályozták 11 migráns illegális határátlépését. Egy teherautó rakománya között húzták meg magukat, és úgy próbáltak az Európai Unió területére jutni – áll a Vámigazgatóság közleményében.

A šidi határátkelőnél egy Šabacról Olaszországba haladó szlovén rendszámtáblával rendelkező teherautó részletes ellenőrzése során bukkantak az illegális határsértőkre. A nyolc afgán, líbiai, szíriai és marokkói migráns az acél szegecscsavarok és fém konténerek között bújt el.

Miután a vámpecsét sértetlen volt, a vámosok csak azért ellenőrizték részletesebben, mert a sofőr jelentette, hangokat hallott a csomagtérből.

Batrovcinál is megvizsgáltak egy teherautót. Ott egy bolgár teherautó ellenőrzését végezték, amelynek a vászonponyváját a teherautó oldalán fel volt vágva. Ez a teherautó Bulgáriából Olaszországba tisztálkodási szereket szállított, az között bújt el három afgán férfi.

A Vámigazgatóság közleményben felhívta a figyelmet arra is, hogy Šiden egy Novi Pazar-i teherautót is megállítottak a vámosok, amelyben hét afgán férfi bújt el.

A menekülteket a rendőrség állította elő.