2024. április 23., kedd
KÉZILABDA – MAGYARKANIZSA

Jó a mezőny idén is

Dukai Ferenc fő szervező: „Nem könnyű tornát szervezni egy olimpiai évben”

Magyarkanizsán hatodik alkalommal rendezik meg Európa egyik legnagyobb férfikézilabda-tornáját, a Kanizsa-kupát. A torna mától vasárnapig tart, amelynek hivatalos részében hat csapat vesz részt, versenyen kívül azonban láthatjuk majd az itt edzőtáborozó szaúd-arábiai válogatottat, a szabadkai Spartacust és a pancsovai Dinamót is, valamint szintén bemutató mérkőzés keretében a Szeged és a bajmoki Radnički női csapatát. A tornáról Dukai Ferenc fő szervezőt kérdeztük:

– A szervezés terén igencsak megéreztük azt, hogy olimpiai évről van szó, hiszen nem vállalta a szereplést többek között a Vardar sem. Itt jött képbe a szintén macedón Metalurg, valamint a romániai Constanţa és a fehérorosz Breszt is, amelyek szintén BL-főtáblás csapatok, így remélhetőleg nem lesz hiányérzetük a nézőknek, hiszen idén is jó kis mezőny gyűlik össze. Első pillantásra a Mol-Pick Szeged és a Breszt tűnik legesélyesebbnek a döntőre, de azért a többi csapat is okozhat meglepetést. Itt mondanám el azt is, hogy szombaton délelőtt negyed tizenkettő tájékában bemutatkoznak a helyi klub kadét korú versenyzői, akikre külön büszkék vagyunk.

Az ígéretekhez híven egy mérkőzés átkerült Adára, de Zentán nem lesz semmi.

– Zentán sajnos nem volt érdeklődés a meccsek iránt…

Mi az újdonság?

– Az, hogy a magyarországi Sport1 péntektől vasárnapig két-két mérkőzést élőben közvetít. Az ütős meccsekről van természetesen szó, amelyeken szerepel majd többek között a Szeged is. Ezzel a csatornával szerződést kötünk, így a következő években is lehet a meccseket a képernyőn keresztül kísérni.

A belépő terén van-e változás?

– Nincs, az egész tornára szóló belépő ára 550 dinár, a napijegy pedig 250 dinárba kerül.

Gondolom, szép számban vártok vendégeket is.

– Igen, a szövetség részéről itt lesz Božidar Đurković főtitkár, Dejan Perić, a szerb férfiválogatott szövetségi kapitánya, Saša Bošković, a női válogatott volt kapitánya, Predrag Peruničić, az ifjúsági és sportminisztérium titkára, valamint számos neves egykori és mostani játékos, a politikusok közül pedig várjuk Pásztor Istvánt, a tartományi parlament elnökét és Nyilas Mihály tartományi oktatási és kisebbségügyi titkárt, valamint a magyarkanizsai önkormányzat képviselőit.

Az A csoport tagjai: Mol-Pick Szeged (Magyarország), Constanţa (Románia), Nexe (Našice, Horvátország). A B csoport tagjai: Breszt (Minszk, Fehéroroszország), Metalurg (Szkopje, Macedónia), Partizan (Belgrád, Szerbia).

Dukai Ferenc, a torna megálmodója és fő szervezője

Dukai Ferenc, a torna megálmodója és fő szervezője

A program

Augusztus 25., csütörtök

18 óra: Szaúd-Arábia–Dinamo (Pancsova)

18 óra (Ada): Metalurg–Partizan

20 óra: Nexe–Constanţa

Augusztus 26., péntek

12 óra: Szaúd-Arábia–Nexe

15 óra: Partizan–Breszt

17 óra: ünnepélyes megnyitó

18 óra: Mol-Pick Szeged–Constanţa

Augusztus 27., szombat

12 óra: bemutató mérkőzések: Kanizsa KK, minikézilabda és serdülők

14 óra: Szeged–Radnički (Bajmok) (nők)

16 óra: Breszt–Metalurg

18 óra: Nexe–Mol-Pick Szeged

20 óra: Constanţa–Szaúd-Arábia

Augusztus 28., vasárnap

10.30: Szaúd-Arábia–Spartacus Vojput (Szabadka)

11.30: az 5. helyért

13.30: a 3. helyért

15.30: döntő

17.20: záróünnepség