2024. március 29., péntek

Meglepetésfogadtatás az olimpiai ezüstérmesnek

A tegnap hazatérő Marko Tomićevićet a szomszédok, majd a politikusok is köszöntötték a családi ház előtt

Tegnap hazaérkezett szülővárosába, Óbecsére Marko Tomićević ezüstérmes kajakozó, akit háza előtt meglepetésfogadtatásban részesítettek a szomszédok és a környékbeliek. A sportolónak a legjobban a legkisebbek örültek, mindegyikük szerette volna fényképen is megörökíteni a nagy találkozást a város eddigi legsikeresebb olimpikonjával. Tomićevićet könnyekig meghatotta a szívélyes fogadtatás.

„Mélyen megérintett ez a meglepetés, nem számítottam erre. Kedden Belgrádban a képviselőház előtt is nagyon szép élményben volt részünk, de azokat az embereket én nem is ismerem, velük pedig, akik itt vannak, mindennap találkozom, ezért is jelent sokat számomra ez a fogadtatás” – mondta Tomićević. Az év elejétől a mitrovicai Val színeiben versenyző Tomićević és Milenko Zorić a kajak kettes 1000 méteres döntőjében másodikként ért célba, amit akkor csalódva fogadtak a fiúk.

„Most már elégedett vagyok az elért eredménnyel, de akkor nem tudtam felhőtlenül örülni, mert aranyat szerettem volna nyerni. Folytatom a munkát, és azt remélem, hogy egyszer még megszerzem azt az olimpiai aranyérmet.” A sportoló tiszteletére a délután folyamán az önkormányzat képviselői is tartottak a családi háznál fogadást.