2024. április 24., szerda

Ma nevezik ki az államtitkárokat

A VMSZ az építési, az egészségügyi, a mezőgazdasági és az oktatási minisztériumban delegál szakpolitikust

Előzetes bejelentések szerint ma nevezik ki a Vajdasági Magyar Szövetség soraiból a négy államtitkárát az új összetételű kormányban. A Szerb Haladó Párttal kötött megállapodás értelmében ezúttal az építési, közlekedési és infrastrukturális, továbbá az egészségügyi, illetve a mezőgazdasági tárcánál vállalnak tisztséget a VMSZ államtitkárai. Újdonság, hogy ezúttal az oktatási minisztériumban is képviseltetik magukat a VMSZ szakpolitikusai.

Kern Imre

Kern Imre

Vickó Ferenc

Vickó Ferenc

Juhász Attila

Juhász Attila

Vicsek Annamária

Vicsek Annamária

Az előző kormányösszetételben a VMSZ négy államtitkárt delegált. Kern Imre az építési, közlekedési és infrastrukturális minisztériumban dolgozott államtitkárként. Kinevezéséig a Tartományi Nagyberuházási Alap igazgatóhelyettese volt. Két évig tartó államtitkári kinevezését az új kormányösszetételben is folytatni fogja.

Vickó Ferenc onkológus az elmúlt két évben az egészségügyi minisztérium államtitkáraként végezte a munkáját. Korábban a Vajdasági Onkológiai Intézet igazgatója volt. Az elkövetkező mandátumban folytatja államtitkári kinevezését.

Juhász Attila mezőgazdasági mérnök a mezőgazdasági és környezetvédelmi minisztériumban  végezte államtitkári feladatait. Előző megbízatása előtt a vajdasági képviselőház képviselője volt. Az elkövetkező időszakban is államtitkári pozíciót tölt be.

Az új kormányösszetételben az oktatási minisztériumban lát el államtitkári feladatokat a VMSZ által kiválasztott szakpolitikus, Vicsek Annamária, aki 2014 és 2016 között a párt parlamenti képviselője volt. Ez alatt az idő alatt is elsősorban oktatási kérdésekkel foglalkozott.

A korábbi kormányösszetételben a munkaügyi, foglakoztatási és szociális védelmi minisztériumban is delegált a VMSZ államtitkárt. Két évig Csikós László szociális munkás látta el államtitkári kötelezettségeit, aki kinevezéséig a magyarkanizsai Községi Tanács kommunális ügyekkel és rendkívüli helyzetekkel megbízott tagjaként, az azt megelőző mandátumban pedig polgármesteri tanácsnokként dolgozott.