2024. április 26., péntek

Kerékpárra fel!

Szombaton több száz kiskunhalasi kerékpáros érkezik Szabadkára – A szabadkaiak Tompán fogadják a részvevőket, majd együtt kerekeznek a városházáig

Hatodik alkalommal szervez a Kiskunhalasi Bringabarát Klub Kiskunhalas–Szabadka Barátság Kerékpártúrát. Az első három évben nem volt aki fogadja őket városunkban, aztán civil kezdeményezésre tavaly már húszan kerekeztek Szabadkáról Tompára, hogy bevárják a halasiakat.

Az idén májusban már a szabadkaiak is meglátogatták a kiskunhalasiakat városnapjukon, most szombaton pedig Szabadka születésnapja közeledtével ismét Kiskunhalasról érkeznek, feltehetően több mint háromszázan.

Péter László, a szabadkai kerékpárosok vezetője két évvel ezelőtt fiával együtt várta a kiskunhalasiakat, tavaly pedig már mintegy húszan jöttek össze, hogy megtegyék a Szabadka–Tompa közötti 35 kilométeres távot.

– A kiskunhalasi bringabarátok öt éve minden évben ellátogatnak Szabadkára, az első évben mintegy negyvenen jöttek, tavaly pedig több mint háromszáz kerékpáros érkezett Szabadkára.

Az idén augusztus 27-én, szombaton hatodik alkalommal látogatnak Szabadkára. Mi harmadik alkalommal megyünk elébük, hogy Tompán találkozzunk és onnan együtt kerekezzünk Szabadkára. Barátságok alakultak ki, az idén májusban már ötvenen mentünk Szabadkáról Kiskunhalasra az ő városnapjuk tiszteletére – meséli Péter László, aki ugyan a Mérnökök Egyesületének tagja, de ezt a kezdeményezést teljesen civilként képviseli.

Szombaton reggel nyolc órakor a kék szökőkút elé szervezik a gyülekezőt, Tompára 8.15-kor tervezik az indulást. Ott a Városi Sporttelepen várják be a kiskunhalasi kerékpárosokat, akik várhatóan 10 óra környékén érkeznek a településre. Kis pihenőt követően együtt indulnak majd Szabadkára.

– Szabadkára érkezvén a városháza dísztermében ünnepélyesen fogadja majd a kerékpárosokat a város elöljárósága, ezt követően pedig a város főterén a kiskunhalasiak akrobata csoportja bemutatót tart majd a város főterén. A vendégek megkoszorúzzák majd Ivan Sarić szobrát is. A tervek szerint Palicsra is ellátogat majd a csoport – mondta Péter László.

A szervező elmondta, szeretnének a kiskunhalasiak nyomdokaiba lépni, ahol nagyon szervezett és összetartó a kerékpározó társadalom. Ezúton is felhívják az olvasók figyelmét, hogy szombaton nyolc órára várnak mindenkit, aki kedvet érez egy kerékpáros túrához, kikapcsolódni, barátkozni szeretne.

– A táv nem teljesíthetetlen, 35 kilométerről van szó. Nem sietünk, szépen lassan lehet velünk haladni, ezért szeretettel várunk mindenkit, aki csatlakozna hozzánk – mondta Péter László. Minden további információért a peterl@baulink.net címen, illetve sms-ben a következő telefonszámon érdeklődhetnek: 064/585-254, az eseményen előzetes bejelentkezés nélkül is bárki részt vehet.