2024. április 25., csütörtök
OLIMPIA

Örömkönnyek

A riói olimpia végén a szerb versenyzők kiválóan szerepeltek, hiszen négy csapat is a dobogóra állhatott. A XXXI. nyári olimpia hajrájában érmet szerző sportolók érkeztek meg kedden délután a Nikola Tesla repülőtérre: a szerb sportolókat családtagjaik, ismerőseik és az újságírók fogadták. Elsőként Tijana Bogdanović, a mindössze 18 éves taekwondós tartott sajtótájékoztatót a reptéren. Bogdanović előbb a sok ember láttán sírta el magát, majd a sajtótájékoztatón is örömkönnyeket hullajtott.

„Két évvel ezelőtt kezdtem el a versenyzést, s hogy idáig jutottam, abban óriási szerepe volt Dragan Jović edzőnek és Milica Mandićnak, aki nemcsak nagy bajnok, hanem még kiváló ember is. Annyi időt töltöttünk együtt, hogy ők is részesei ennek az ezüstéremnek” – mondta Bogdanović, aki hozzátette, az elmúlt két évben megtanulta tisztelni másokat és saját magát is. „Idáig csak egy üres szólam volt, hogy a fárasztó munka majd megtérül, de most megértettem, hogy ha valamit szeretnél elérni, s elszánt vagy, az álmok valóra válnak”.

Dragan Jović, az ezüstérmes versenyző edzője a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy örülnek az ezüstéremnek, de van bennük egy kis szomorúság, hogy az aranyérem kiesett a kezükből.

A dél-koreai versenyző elesett, videobírót kértem, de sajnos a szabályzatban az szerepel, ha a felvételen nem lehet tisztán látni, miért kéri valaki a challenge-et, akkor azt nem lehet elfogadni. Ugyanaz történt velünk is, mint ami az úszó Milorad Čavićtyal Pekingben. Nem láttuk tisztán a felvételt, de mindenki elismerte, hogy a dél-koreai elesett. Azzal megkapta volna a tizedik figyelmeztetést, s Tijana lett volna az olimpiai bajnok” – mondta Jović az újságíróknak.

Tegnap délután megérkeztek a kosárlabdázók, a röplabdázók és a vízilabdázók is, este pedig Belgrád főtérén több ezer ember köszöntötte az olimpiai érmeseket.