2024. április 25., csütörtök
SZABADKA

Magasabb rangfokozatban a vízilabdázók

A Spartacus Prozivka vízilabdázói megnyerték a Szabadkán rendezett négyes döntőt, és bejutottak az I. B ligába. A szabadkai együttes az elődöntőben 13:4 arányú győzelmet aratott a kragujevaci Radnički felett, a döntőben pedig 18:9-re legyőzték a Goč együttesét. Az első két csapat, a Spartacus Prozivka és a Vrnjačka Banja-i Goč jutott fel az I. B ligába.

A bosznia-hercegovinai Tomislav Brkić győzelmével ért véget a 10 000 dollár összdíjazású nemzetközi futures tenisztorna, amelyet a Spartacus teniszpályáin játszottak. Az első helyen kiemelt Brkić a döntőben 6:4, 6:2-re legyőzte a negyedik kiemelt montenegrói Ljubomir Čelebićet. A legjobb szerbiai teniszező Petar Čonkić volt, aki a negyeddöntőig jutott. A párosok versenyét a magyar Gödry Levente/Szintai Dávid kettős nyerte, miután 6:3, 6:4 arányban jobbnak bizonyultak a szerb/horvát Goran Marković/Antun Vidak kettősnél.

Szombaton, augusztus 27-én a Spartacus Súlyemelőklub szervezésében a szabadkai sétaerdei sportcsarnokban tartják meg a 31. Szabadka-kupa elnevezésű nemzetközi súlyemelőversenyt. A viadalon a házigazda Spartacus mellett az aradi CS Amefa, a szlovéniai Domžale, a szegedi SZEOL, az Iregszemcse, a horvátországi Vukovar, a bácsi Hercules és a zombori Radnički csapata vesz részt. A 11 órakor kezdődő tornára a belépés díjtalan.