2024. április 25., csütörtök
LABDARÚGÁS

Hazai győzelem a TSC-kupán

Harmadik éve szervezik meg Topolyán a TSC-kupát, amelyen U14-es csapatok mérik össze erejüket: ezúttal a topolyai fiatalok győzelmével ért véget a nemzetközi torna. Az idén az eddigiekhez hasonlóan hat csapat vett részt, a házigazdák mellett jelen volt az újvidéki Vojvodina, a belgrádi Partizan és a Rad, valamint Magyarországról a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó-akadémia és a Ferencváros korosztályos csapata. A Ferencváros, a Vojvodina és a Partizan már az első évtől résztvevői a tornának.

A csapatok a tízórai ünnepélyes megnyitót követően két hármas csoportban küzdöttek meg egymással. Az egyik csoport mérkőzéseire Bajsán, a másikéra Topolyán került sor, és a kedvezőtlen időjárás ellenére a fiatalok teljes erőbedobással játszották végig a meccseiket, amelyek ezúttal kétszer 20 percig tartottak. A délutáni programban a csoportmérkőzéseket követően Topolyán, a városi stadionban került sor a helyosztókra. Az ötödik helyért a csoportban egyaránt harmadik helyezést elért csapatok, a Puskás Akadémia és a Ferencváros küzdöttek meg, míg a bronzmeccsen a csoportok második helyezettjei, a Partizan és a Vojvodina léptek pályára. Az ötödik helyet végül 2:0-s győzelemmel a Puskás Akadémia, míg a harmadikat 3:0-s eredménnyel a Vojvodina csapatának sikerült megszereznie. A döntőre 18 órától már napsütéses időben került sor. A végig kiegyensúlyozott meccsen sokáig döntetlenre álltak a felek, de egy utolsó percekben szerzett találattal a hazaiaknak sikerült legyőzniük a Rad csapatát.

A díjátadón a harmadik helyért járó serleget Palágyi Szabolcs, a TSC igazgatója adta át a Vojvodina kapitányának, az ezüstérmes csapat Nenad Nikolićtól, a Szabadkai Területi Labdarúgó-szövetség elnökétől vehette át a serleget, míg a tornagyőztes topolyaiaknak lapunk munkatársa, Árok Ferenc gratulált először. A torna legjobb labdarúgójának a Vojvodina játékosát, Vukašin Krstićet választották meg. A legjobb kapus a TSC hálóőre, Nemanja Amidžić lett, aki egy gólt sem kapott a tornán. A gólkirály a TSC csatára, Njegoš Nestorović lett három találattal.

Palágyi Szabolcs elmondta, hogy a torna célja, hogy a topolyai tizenhárom évesek csapata minél erősebb ellenfelekkel játszhasson, ezáltal is fejlesztve őket, és felkészülve a nagyobb csatákra, ugyanakkor a magyarországi vendégeknek igyekeznek minél erősebb szerb ellenfeleket biztosítani, és fordítva. Az eddigi tornáknak igen jó visszhangjuk volt, és az idei kupa is sikeresnek bizonyult.

A TSC-kupa eredményei, A csoport: Puskás Akadémia–TSC 0:0, Puskás Akadémia–Partizan 1:2, TSC–Partizan 3:0. A csoport végeredménye: 1. TSC, 2. Partizan, 3. Puskás Akadémia. B csoport: Rad–FTC 2:0, Rad–Vojvodina 0:1, FTC–Vojvodina 1:0. A csoport végeredménye: 1. Rad, 2. Vojvodina, 3. FTC. Az 5. helyért: Puskás Akadémia–FTC 2:0. A harmadik helyért: Partizan–Vojvodina 0:3. Döntő: TSC–Rad 1:0.