2024. április 23., kedd

Szent István napjára István, a király

A mórahalmi lovas színház szombattól hétfőig háromszor is színre viszi a legendás rockoperát

Öt előadást mutat be 2016 nyarán a Patkó Lovas Színház Mórahalmon a Nemzeti Lovas Színházzal karöltve, s immár elérkeztünk az utolsó előttihez. A János vitéz, a Mágnás Miska, a Musicalek lóháton című est után a hétvégén következik az István, a király rockopera sajátos változata, melynek bemutatóját természetszerűleg a nemzeti ünnepre időzítettek. Szörényi Levente és Bródy János először 1983-ban bemutatott rockoperáját augusztus 20., 21., és 22-én (szombat, vasárnap, hétfő) lesz alkalmunk megnézni, meghallgatni a mórahalmi fedett lovardában, a lovas színház feltételeihez igazítva.

Az István, a király a legnagyobb társadalomformáló erővel bíró mű volt az elmúlt három évtizedben, örök időszerűségének köszönhetően – mondják a szervezők –, és lovas változatát is nagy érdeklődés övezi. István szerepét Buch Tibor ölti magára, Koppányt Pintér Tibor személyesíti meg, láthatjuk-hallhatjuk még Lőrincz Andreát, Papadimitriu Athinát, Pápai Kírát, Varga Lajost, Becz Bernadettet, Makrai Pált, Dancs Jánost, Bencze Sándor, Mohácsi Márkot és másokat.

A Patkó Lovas Színházat a mórahalmi önkormányzat és a Nemzeti Lovas Színház hozta létre 2015-ben. A kezdeményezés fogadtatása kedvező volt, a helybeli Erzsébet-fürdőben is kedvezően alakult a látogatók száma.

Az idei évadot a Gladiátor című musical zárja augusztus 26-ai és 27-ei előadásokkal.