2024. április 19., péntek

A szántás mesterei

Gunarason ötödik alkalommal szerveztek szántóversenyt

Szombaton délelőtt kezdődött a gunarasi falunap, amelynek első rendezvénye a szántóverseny. Az immáron hagyományosnak is nevezhető eseményt a Gunarasi Gazdakör szervezte, és idén is számos látogatót vonzott a Mackó-sorra. Király Zoltán, a gazdakör elnöke és a szántóverseny szervezője arról számolt be lapunknak, hogy a megmérettetés nem profi, hanem szórakoztató jellegű volt.

A legkíváncsibbak egészen közelről figyelték a szántómestereket munka közben (Lakatos János)

A legkíváncsibbak egészen közelről figyelték a szántómestereket munka közben (Lakatos János)

– A szervezést a Gunarasi Gazdakör tagjai vállalták fel, illetve néhány lelkes fiatal. Nagyon nagy segítséget jelentettek számunkra azok a támogatók, akik az elmúlt években is segítették ezt a rendezvényt. Az idén is kiálltak mellettünk és az ő segítségükkel sikerült ötödik alkalommal is megszervezni. Természetesen, a különböző magforgalmazó cégek és mezőgazdasággal foglalkozó cégek mellett magánszemélyek is jócskán hozzájárultak ahhoz, hogy a rendezvény létrejöjjön – számolt be Király, majd arról is szólt, hogy idén is nagy érdeklődés kísérte a szántóversenyt.

– Ez alkalommal 25 versenyzőnk volt, akik két kategóriában küzdöttek meg egymással. Fontos megemlíteni, hogy nem csak helybeli versenyzők voltak, hanem érkeztek többek között Pecesorról, Tornyosról, Adahatárról, Valkaysorról, stb. A látogatottság az elmúlt évekhez hasonlóan alakult, most is kb. 600 ember látogatott ki a Mackó-sorra – számol be a szervező.

Idén második alakommal szerveztek nyereményjátékot a szántóversenyen. Király ennek kapcsán elmondta, hogy 16 értékes nyeremény került kisorsolásra, és minden olyan személy nevezhetett, akinek van traktorja és ekéje.

A gunarasi falunap vasárnap gazdag programkínálattal folytatódott, erről keddi számunkban fogunk beszámolni.