2024. március 28., csütörtök

Lóverseny Oromon

A múlt hétvégén sakkbajnoksággal és népzenei találkozóval kezdődő 11. Oromi Napok rendezvénysorozat folytatásaként került sor augusztus 13-án, szombaton a 24. alkalommal megrendezett ügetőversenyre. A medence és a szélmalom tőszomszédságában lévő pálya délután kettőtől népesült be. Az oromi Lovas Egyesület által meghirdetett versenyre megközelítőleg hatvan szulkis és fiákeres jött el, hogy megmérettesse magát. A hat gyorsfutamban 1600 méteren ügettek a lovak, 2100 méteren pedig a páros futamra került sor.

A szervezők idén szerényebb részvételről és kisebb érdeklődésről számoltak be. Madár József, az egyesület oszlopos tagja volt a mostani verseny egyik fő szervezője, aki elmondta, hogy nem csak a környékből, hanem távolabbról is érkeztek lovak és lovasok. Többek között Bajmokról, Óbecséről, Temerinből, Zentáról, Tavankútról, Požarevácról, Kishegyesről, Nišből, de a szomszédos Békova vagy Csantavér is képviseltette magát, viszont az eddigiekhez képest meglepő módon épp a lebonyolítást magára vállaló faluból nem volt egy benevező sem.

Az általánosságban 25 ezer dináros futamonkénti összdíjazású versenyt Szabadkáról érkező bírói konzílium felügyelte és bírálta el.

A helybeli vállalkozók, Magyarkanizsa önkormányzata és Orom Helyi Közösség támogatásával megvalósult rendezvény ideje alatt sörsátorban lehetett megpihenni zeneszó mellett, de az érdeklődőket kívánság szerint meg is kocsikáztatták.