2024. április 18., csütörtök
In memoriam

Életének 87. évében elhunyt Fodor Pál

Fodor Pál 1929-ben született Kishegyesen, népes földműves család 9. gyermekeként. Az általános iskolát szülőfalujában fejezte be, Topolyán polgári iskolába járt, Szabadkán pedig tanítóként diplomázott.

Karrierjét a Magyar Szónál kezdte, majd kinevezték a Pionírújság főszerkesztőjének. Újvidékre költözött, ahol aktívan részt vett a sportélet szervezésében, tagja volt a városi sportszövetségnek és a Vajdasági Sportszövetség elnökségének. Beválasztották a városi képviselő-testületbe, egy ideig pedig alpolgármesteri posztot is betöltött. A Forum Könyvkiadóból vonult nyugdíjba, és 1984-ben hazaköltözött szülőfalujába. Fodor nyugdíjasként is aktív szereplője volt a kishegyesi közéletnek, tagja volt a Petőfi Sándor Művelődési Egyesületnek és a Csépe Imre Emlékbizottságnak, valamint egy ideig a Nyugdíjas Egyesület elnöki posztját is betöltötte. A tavalyi évben Kishegyes díszpolgárává választották.
Fodor Pál egész életét társadalmilag hasznos dolgoknak szentelte, főként a sportéletnek volt aktív szereplője. Több egyesületben és szövetségben volt önkéntes tag, amiért számos elismerést kapott. Elvitathatatlan szerepe van a kishegyesi egészségház építésében is. Nyugdíjas éveiben helytörténeti kutatásokkal foglalkozott, 3 ilyen jellegű könyve is megjelent. Az örökké tevékeny Fodor a kishegyesi díszpolgári cím elnyerése után szerényen a következőket nyilatkozta a Magyar Szónak: „Már kisgyerek koromban rászoktam, hogy valamivel folyamatosan foglalkozzam. Innen ered a közös dolgok intézése iránti szeretetem.”