2024. április 23., kedd
LABDARÚGÁS

Szenttamáson kezd a Potisje

A Vajdasági Liga északi csoportjának újonca, a magyarkanizsai Potisje labdarúgócsapata július 8-án kezdte meg a felkészülést az őszi bajnoki idényre Slobodan Jokanović edző vezetésével. A huszonegy főből álló csapat játékosai hetente öt edzést tartanak, egy szabadnap mellett, valamint felkészülési mérkőzéseket játszanak. Az átigazolási időszak alatt a csapatból két kapus, Csanádi és Zarić, valamint három mezőnyjátékos, Ostrogonac, Popović és N. Barjaktarović távozott.

A Potisje hét új játékossal erősítette sorait, a kapuvédő Nikola Stijović, Marko Mijić és Ljubomir Đukić a törökkanizsai Obilićből, Dino Žužo és Nikola Savić a szabadkai Spartacusból, a mezőnyjátékosok, Đorđe Rovčanin az adorjáni Tiszából, Davor Francišković a szabadkai Bácskából igazolt a kék-fehérek csapatába.

A meglévő játékoskeret: Rúzsa, Papdancsó, S. Barjaktarović, Tandari, Nagy, Muhi, Guberinić, Romić, Nikutović, Szögi, Nikičić, Vidović, Basa és Búza.

A Potisje hat előkészületi mérkőzést játszott a felkészülés ideje alatt, ahol a csapat kialakítására és bejátszására helyezték a hangsúlyt. Eredmények: Potisje–Spartacus II. (Szabadka) 0:3, 0:4, Potisje–Vinogradar (Hajdújárás) 2:0, 5:2, Potisje–Tisza (Adorján) 0:4, 0:3.

– Az őszi bajnoki idényre való felkészülés már négy hete tart teljes erővel, és a csapat nagy lelkesedéssel és reményekkel várja az új bajnoki rajtot. A klub vezetősége megfelelő edzési feltételeket biztosított a játékosok részére a népkerti pályákon. Az előkészületek alatt hat felkészülési mérkőzést játszott a csapat, amelyeken váltakozó eredmények születtek. Az előkészületi mérkőzések eredményei másodlagosak, mivel a csapat különböző objektív okok miatt nem tudott a legerősebb összeállításban a pályára lépni. Az őszi rajtig igyekszünk ezeket a hullámzó teljesítményeket kiküszöbölni, és stabilizálni a csapat játékát és eredményességét. Mivel újoncok vagyunk ebben a ligában, amely erősebb és jobb csapatokból áll, mint a Szabadkai Liga, így az első idényben fel szeretnénk mérni a csapatok játékerejét, és meglátni, mire vagyunk képesek az új környezetben. Mindenesetre jó és eredményes játékkal szeretnénk megörvendeztetni szurkolóinkat, támogatóinkat és szimpatizánsainkat ebben a magasabb rangú ligában is. Erre már az őszi idény első fordulójának nyitómérkőzésén lehetőség kínálkozik, amikor augusztus 13-án 17 órakor Szenttamáson a Potisje a Srbobran csapatával játszik – mondta Miloš Vidović, a Potisje elnöke.